Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνο το τζελ και το ημιμόνιμο στα νύχια - Προσοχή

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες;

3 Αυγούστου 2020 11:40
Επικίνδυνο το τζελ και το ημιμόνιμο στα νύχια - Προσοχή

Τα νύχια είναι περιποιημένα και δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με αυτά τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες και παραπάνω. Με το ημιμόνιμο έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στεγνώνουν κατευθείαν αφού τα «ψήνεις» και μπορείς να πας αμέσως για ύπνο ή να πλύνεις τα πιάτα, χωρίς να αγχώνεσαι!

Τι είδους βλάβη προκαλείται, λοιπόν, στα νύχια, στα χέρια ακόμα και στο σώμα απ’το μανικιούρ με gel; Δερματολόγοι και ειδικοί μας δίνουν τα φώτα τους και κάνουν λόγο για τρεις παρενέργειες που πρέπει να προσέχουμε!

Οι χημικές ουσίες στο gel επηρεάζουν όλο μας το σώμα
Τι συμβαίνει με αυτό το είδος μανό και τι περιέχει; Η Dr. Elizabeth Trattner αναφέρει πως το συγκεκριμένο gel είναι επικίνδυνο για πολλούς λόγους. Περιέχει φορμαλδεϋδη και άλλες τοξικές χημικές ουσίες που περνούν απ’ το συκώτι μας! «Αυτές οι χημικές ουσίες εισέρχονται στο σύστημά μας αφού τις εισπνέουμε. Και είναι βιοσυσσωρεύσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένουν στο σύστημά μας» εξηγεί η κα Trattner.

Κάνει τα νύχια σου πιο αδύναμα

Το συγκεκριμένο βερνίκι που κρατάει μια ζωή είναι φανταστικό, έτσι; Απ’ την άλλη πλευρά, όμως, βλάπτει τα νύχια σου! Ο Dr Shilpi Agarwal αναφέρει πως ο συγκεκριμένος τρόπος μανικιούρ, ειδικά όταν γίνεται συχνά-πυκνά, βλάπτει τα νύχια μας.Τα κάνει πιο αδύναμα και δημιουργεί ραβδώσεις. Αφού λοιπόν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να σταματήσεις τη χρήση του ημιμόνιμου, δες εδώ 5+1 tips για να δυναμώσεις τα νύχια σου.

Οι λαμπτήρες UV μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι

Στο τέλος όταν πρέπει να βάλεις τα νύχια σου στο «φουρνάκι» προκειμένου να στεγνώσουν, τότε αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.Ο Dr Agarwal αναφέρει πως αυτό είναι το χειρότερο μέρος της διαδικασίας. «Δεν έχουν αλλάξει όλα τα κέντρα περιποίησης τους λαμπτήρες από UV σε LED κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ακόμα και καρκίνο του δέρματος αν εκτίθεσαι επανειλημμένα» προειδοποιεί ο κ. Agarwal.

Και παρ’όλο που ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου λόγω της έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από μια λάμπα χαμηλής ισχύος είναι μικρός, είναι προτιμότερο να παίρνεις τις προφυλάξεις σου. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, συνιστά να φοράς γάντια με ακάλυπτα τα νύχια σου ή να χρησιμοποιείς αντηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το μανικιούρ.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share