Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

8 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα δόντια μας

Μεγάλη προσοχή

2 Αυγούστου 2020 20:36
8 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα δόντια μας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Όλοι βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, το βούρτσισμα των δοντιών σας μόνο το πρωί και το βράδυ απέχει πολύ από το να είναι αυτό αρκετό για ένα τέλειο χαμόγελο. Επίσης, δείτε 4 τρόπους για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα με τα δόντια σας.

Θα σας μιλήσουμε για τα 8 μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας:

 1. Πιέζουμε πολύ την οδοντόβουρτσα, καθώς βουρτσίζουμε τα δόντια μας.
 2. Δεν δίνουμε προσοχή στα φαγητά που τρώμε.
 3. Δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετες συσκευές για τον καθαρισμό των δοντιών.
 4. Δεν φροντίζουμε τα ούλα μας.
 5. Δεν αφαιρούμε την πέτρα.
 6. Νομίζουμε ότι είμαστε πολύ μεγάλοι για σιδεράκια.
 7. Μασάμε μόνο από την μια πλευρά των δοντιών μας.
 8. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους.

Παίρνει το κέλυφος των αυγών και το βάζει στα δόντια του - Θα απαλλαγείτε από...

Μπορεί να σας ακούγεται απίθανο αλλά με το κέλυφος των αυγών μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα πρόβλημα στα δόντια, που βασανίζει πολλούς ανθρώπους.

Το κέλυφος είναι η εξωτερική σκληρή κάλυψη των αυγών. Περιέχει τα τέλεια συστατικά για να αποθεραπεύσει τις κοιλότητες των δοντιών, κάτι που οι συνηθισμένες οδοντόκρεμες δεν το κάνουν.Έχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και 27 μεταλλικά στοιχεία . Η δομή του κελύφους μοιάζει με των ανθρώπινων δοντιών. Δίνει το βασικό μέρος του ασβεστίου για την εκ νέου ορυκτοποίηση των δοντιών. Ακόμα ένας φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στα δόντια σας, μετά από αυτόν με την μαγειρική σόδα.

Ένας Ούγγρος γιατρός, ο Krompeher, έκανε μια έρευνα μαζί με γιατρούς και βιολόγους. Μελέτησαν τις υγιείς και ωφέλιμες ιδιότητες των κελυφών των αυγών.

Περισσότερα από 10 έτη έρευνας έδειξαν ότι το κέλυφος των αυγών είναι μια πολύ καλή πηγή βιο-προσιτού ασβεστίου, πυκνή και εύκολα απορροφούμενη. Επίσης, μια έρευνα που κατευθυνόταν από ένα σχολείο οδοντιατρικής στις Φιλιππίνες, σύγκριναν διάφορες μάρκες από εμπορικές οδοντόκρεμες και το δικό τους ιδιαίτερο μείγμα οδοντόκρεμας από κέλυφος των αυγών.

Συμπέραναν ότι τα δόντια που καθαριζόντουσαν με το μείγμα οδοντόκρεμας από κελύφη είχαν λιγότερη πλάκα και περιείχαν πιο υγιές σμάλτο. Αυτό συνέβη επειδή τα κελύφη είναι πλούσια σε ασβέστιο και άλλα πολλά μεταλλικά στοιχεία , που είναι απαραίτητα για υγιές σμάλτο και εμποδίζουν τη δημιουργία κοιλοτήτων. Επίσης βοηθούν στην θεραπεία των κοιλοτήτων .

Τα επιπλέον μεταλλικά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν στα κελύφη αυγών είναι :

 • Μαγνήσιο
 • Σίδηρος
 • Κάλιο
 • Αργίλιο
 • Φώσφορο
 • Θείο
 • Πυρίτιο
 • Νάτριο

Για την παρασκευή του θα χρειαστεί να πάρετε τα κελύφη και να τα τοποθετήσετε σε βραστό νερό για όχι λιγότερο από 5 λεπτά ώστε να αποβάλλουν τα παθογόνα . Στεγνώνετε τα αυγά και κατόπιν τα πολτοποιείτε σε έναν επεξεργαστή καφέ μέχρι να μετατραπούν σε λεπτή σκόνη.

Καταναλώστε ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάθε μέρα. Μπορείτε να το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μερικά από τα άλλα οφέλη για την υγεία των δοντιών από τα κελύφη των αυγών είναι τα εξής:

Ο ιστός των οστών είναι φτιαγμένος από ασβέστιο, έτσι ώστε τα οστά και τα δόντια των ανθρώπων είναι σαν τη σύνθεση των κελυφών των αυγών. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο του 93% στα κελύφη είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της.

Χρησιμοποιείται επίσης για την αγωγή τέτοιων ορθοπεδικές παθήσεις όπως συγγενής εξάρθρωση ενός ισχίου ή οστεοπόρωση. Τα κελύφη των αυγών επιπρόσθετα περιέχουν ανόργανα συστατικά, για παράδειγμα, φωσφόρο, νάτριο, σίδηρο, πυρίτιο, μαγνήσιο, αργίλιο, κάλιο και θείο.

Το κέλυφος περιέχει 27 στοιχεία, και η πρωτεΐνη των κελυφών των αυγών γίνεται από πολύ σημαντικά αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, λυσίνη, ισολευκίνη και κυστεΐνη. Κατάλληλα προετοιμασμένα κελύφη των αυγών είναι η πιο ισορροπημένη φυσική πηγή ασβεστίου

Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένων ιατρική γνωμάτευση και κάθε άλλη πληροφορία που σχετίζονται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κάθε άτομο (άτομο).Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να επιδιώκετε την άμεση συμβουλή του δικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που μπορεί να έχετε σχετικά με τη δική σας υγεία ή την υγεία των άλλων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share