Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

4+1 άγνωστοι κίνδυνοι από τον φούρνο μικροκυμάτων

Μεγάλη προσοχή

2 Αυγούστου 2020 17:15
4+1 άγνωστοι κίνδυνοι από τον φούρνο μικροκυμάτων
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου. Επίσης, δείτε 12 «προειδοποιητικά» σημάδια ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σας αρρωσταίνει!

Δείτε 4+1 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας:

1. Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

2. Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές

3. Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές

4. Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας

5. Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό

Προσοχή: Τι απαγορεύεται να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων!

Η αλήθεια είναι ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σου έχει λύσει τα χέρια. Γυρνάς μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, «πετάς» μέσα το φαγητό σου και μέχρι να αλλάξεις είναι έτοιμο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 5 πράγματα που σύμφωνα με τους ειδικούς απαγορεύεται να ζεστάνεις στα μικροκύματα, αφού καταστρέφεις πολύτιμα συστατικά και ευνοείς έτσι την ανάπτυξη βακτηρίων.

φούρνο μικροκυμάτων τι απαγορεύεται να βάλεις μέσα

Ποια είναι αυτά;

1. Μητρικό γάλα. Το ζέσταμα του μητρικού γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων ευθύνεται για την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων για τα μωρά.

2. Κατεψυγμένα φρούτα, αφού καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

3. Μπρόκολο. Το 97% των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο μπρόκολο καταστρέφεται στον φούρνο μικροκυμάτων.

4. Κατεψυγμένο κρέας. Ο φούρνος καταστρέφει τη βιταμίνη Β-12 του κρέατος και ευνοεί την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων.

5. Οποιοδήποτε πλαστικό μαζί με τα τρόφιμα, αφού απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από τα φαγητά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share