Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Αν δείτε αυτό το σημάδι στα νύχια σας τρέξτε στο γιατρό - Προσοχή

Δώστε βάση!

2 Αυγούστου 2020 13:59
Αν δείτε αυτό το σημάδι στα νύχια σας τρέξτε στο γιατρό - Προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε παρατηρήσει κάποιο μαύρο σημάδι κάτω από τα νύχια σας; Αν ναι, τότε επισκεφτείτε το γιατρό σας, διότι υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο μελάνωμα.

Το "υπονύχιο μελάνωμα", όπως ονομάζεται είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος, που αντιστοιχεί σε έως και το 3% των περιπτώσεων μελανώματος στους λευκούς ανθρώπους, Καυκάσιας προέλευσης, ενώ είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο (15-35%) σε εθνοτικές ομάδες με πιο σκούρο δέρμα.

Πάνω από το 75% των υπονύχιων μελανωμάτων εκδηλώνεται είτε στο μεγάλο δάκτυλο στα πόδια ή στον αντίχειρα του χεριού. Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αυτού του τύπου μελανώματος είναι η εμφάνιση μιας σκουρόχρωμης λωρίδας, εγκάρσια στο νύχι.

σημάδια στα νύχια

Πολλοί ασθενείς με υπονύχιο μελάνωμα αναφέρουν αρχικά κάποιο τραύμα στο δάχτυλο όπου εμφανίζεται αυτό το σημάδι στο νύχι και αποδίδουν λανθασμένα το σημάδια αυτό σε κακή επούλωση του τραύματος.

Η διαφορική διάγνωση του υπονύχιου μελανώματος περιλαμβάνει καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος κάτω από το νύχι (ραβδωτή μελανωνυχία), την χρόνια βακτηριακή μυκητιασική λοίμωξη και το απλό υπονύχιο αιμάτωμα.

Η γραμμή/λωρίδα μπορεί να ξεκινήσει από μόλις ένα χιλιοστό σε πλάτος και με αρκετά αχνό χρώμα και να αναπτυχθεί σε εμφανώς πιο φαρδύ σημάδι με πολύ πιο σκούρο (έως και μαύρο) χρώμα. Εάν έχετε, μπορεί να παρατηρήσετε και άλλες αλλαγές στο νύχι σας. Αυτές περιλαμβάνουν την πάχυνση του νυχιού, την παραμόρφωση της περιφέρειάς του (ανύψωση), αυλάκια στο νύχι ή γενικευμένο πόνο στην περιοχή. Κι επειδή ξέρουμε, ότι θέλετε να είστε ενημερωμένοι για όλα, δείτε εδώ τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια.

Μήπως τόσα χρόνια κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας;

Οι περισσότεροι από εμάς κόβουμε με λανθασμένο τρόπο τα νύχια των ποδιών μας, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια από τα παρακάτω προβλήματα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Τι μπορείτε να κάνετε πραγματικά για να βοηθήσετε τα πόδια σας να διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση; Δεν έχετε παρά να κόψετε σωστά τα νύχια των ποδιών σας, και σίγουρα να μην πειράζετε το εσωτερικό μέρος τους.

νύχια

Πώς να τα κόψετε

Σωστό κόψιμο νυχιών: Να κόβετε τα νύχια σας ίσια. Μην στρογγυλεύετε τις γωνίες. Το πολύ βαθύ κόψιμο των νυχιών, μπορεί να προκαλέσει ανώμαλη ανάπτυξή τους ή μολύνσεις. Μην κόβετε τις παρανυχίδες σας! Μπορείτε απλά να τις σπρώξετε προς τα πίσω με ένα ειδικό ξυλάκι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share