Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεροψήνετε τις πατάτες τηγανητές; Ο καρκίνος καραδοκεί!

Μεγάλη προσοχή!

1 Αυγούστου 2020 18:37
Ξεροψήνετε τις πατάτες τηγανητές; Ο καρκίνος καραδοκεί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν μέχρι σήμερα μαγειρεύατε σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία ή για ώρα της τηγανητές πατάτες σας, ώστε να σας βγουν ξεροψημένες, τότε σταματήστε το αμέσως, καθώς ο καρκίνος καραδοκεί σε αυτή την περίπτωση, ενώ μια συγκεκριμένη ποσότητα κατανάλωσής τους αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο θανάτου.

Σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κατασκευαστές υποχρεώνονται να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση της ποσότητας που προσλαμβάνουν οι καταναλωτές ημερησίως, αλλάζοντας την προετοιμασία των τροφίμων.

Ο νέος κανονισμός απευθύνεται σε εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα πατάτας, ψωμί, ζαχαροπλαστικής, δημητριακών για πρωινό, παιδικές τροφές, προϊόντα καφέ ή υποκατάστατα καφέ.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ακρυλαμιδίου είναι 15-50 μικρογραμμάρια, ανάλογα με το βάρος του καταναλωτή. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης εντόπισε υψηλή ποσότητα ακρυλαμιδίου, που ανέρχεται στα 250-3900 μικρογραμμάρια ανά κιλό τροφίμου, σε τρόφιμα πλουσία σε υδατάνθρακες που είχαν ψηθεί για αρκετή ώρα, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα τσιπς, το ψωμί και οι φρυγανιές.

Η ποσότητα αυτή θεωρείται αρκετά επικίνδυνη για την υγεία, καθώς προκαλούνται μεταλλάξεις στον οργανισμό. Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Τηγανητές πατάτες σαν εστιατορίου με 7 απλά βήματα - Λύθηκε το μυστήριο

Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί τι ξεχωριστό έχουν οι τηγανητές πατάτες που αγοράζουμε απέξω και αυτές των εστιατορίων. Με αυτά τα 7 βήματα, θα καταφέρετε να τις φτιάξετε και στο σπίτι σας.

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα μαγειρικής, Greatist.com. Δες βήμα- βήμα πως θα πετύχεις αυτές τις τέλειες πατάτες των εστιατορίων μόνο με 7 βήματα. Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ και την μυστική συνταγή των Βέλγων, που κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο.

Βήματα:

1. Προτίμησε τις κοκκινωπές πατάτες Μπέρμπανκ

2. Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια.

Μην τα κάνεις πολύ λεπτά, γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάψεις απ΄έξω και να μην τις ψήσεις καθόλου από μέσα.

3. Το μυστικό συστατικό.

Αφού τις έχεις κόψει, σκούπισε καλά τις πατάτες ώστε να απομακρυνθεί το νερό και περίχυσέ τες με μία κουταλιά από κορν φλάουερ, το οποίο είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Γιατί; Το κορν φλάουερ απορροφά όλη την περίσσεια υγρασία με αποτέλεσμα οι πατάτες να γίνονται τραγανές απ΄έξω.

4. Στη συνέχεια ρίξε ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τες με το χέρι για να πάει παντού.

5. Άπλωσε τες ομοιόμορφα στο ταψί και πρόσεξε να μην είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ή η μία πάνω στην άλλη.

6. Ψήσε τις στους 230 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά και φρόντισε στο ενδιάμεσο να τις επιβλέπεις. Έτσι θα έχεις αυτή την τραγανή κρούστα που θέλεις χωρίς κόπο...!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share