Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Η μυστική χρήση του ξυδιού που θα σας σώσει από το λόξιγκα

Εσείς το ξέρατε;

30 Ιουλίου 2020 12:22
Η μυστική χρήση του ξυδιού που θα σας σώσει από το λόξιγκα
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ο λόξιγκας είναι συνηθισμένο φαινόμενο και τις περισσότερες φορές διαρκεί λίγα λεπτά. Είναι όμως άβολος και μπορεί να προκαλέσει άγχος. Οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει διάφορα κόλπα που τους βοηθούν να απαλλαγούν γρηγορότερα από τον λόξιγκα. Λένε πως αν πιεις κάτι όξινο εκείνη τη στιγμή ο λόξιγκας θα εξαφανιστεί στη στιγμή και τι πιο αποτελεσματικό από λίγο ξύδι ή λεμόνι;

Μην ξεχνάμε πως το ξύδι έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ευεργετικό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κάνετε καθημερινά γαργάρες με ξύδι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μ. Βρετανίας, ο λόξιγκας προκαλείται από ξαφνικές, ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος.

Την ίδια στιγμή συσπάται ο λάρυγγας και κλείνει η επιγλωττίδα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η ροή του αέρα.

Δεν υπάρχουν προφανείς αιτίες για τον λόξιγκα, εικάζεται όμως ότι συνδέεται με καταστάσεις όπως το άγχος, τα έντονα συναισθήματα, όπως ο υπερβολικός ενθουσιασμός, τροφές και ποτά.

Για να αντιμετωπίσουν τον λόξιγκα, πολλοί άνθρωποι κρατάνε την αναπνοή τους για όσο αντέχουν, πίνουν παγωμένο νερό ή τρώνε κόκκους ζάχαρης.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τέτοιες μέθοδοι είναι αποτελεσματικές για όλους, δοκιμάστε το κόλπο με το λεμόνι.

λόξιγκας ξύδι

Δαγκώστε ένα λεμόνι ή τοποθετήστε μια λεπτή φέτα λεμονιού στη γλώσσα σας και πιπιλίστε τη σαν ένα γλειφιτζούρι.

Εάν δεν έχετε λεμόνι, δοκιμάστε μερικές σταγόνες ξίδι.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο λόξιγκας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να οφείλεται σε κάποια υποκείμενη πάθηση ή σε κάποια φάρμακα που παίρνετε.

Εάν ο λόξιγκας διαρκεί τόσο πολύ ή εμφανίζεται με τέτοια συχνότητα που επηρεάζει τη ζωή σας, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Αυτός θα εντοπίσει την αιτία του λόξιγκα και θα σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και λήψη φαρμάκων, αν και κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί σε όλους.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share