Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Τρώτε τα αβγά σας με φέτα; Δεν φαντάζεστε τι κακό κάνετε στον οργανισμό σας!

Απίστευτο!

29 Ιουλίου 2020 19:14
Τρώτε τα αβγά σας με φέτα; Δεν φαντάζεστε τι κακό κάνετε στον οργανισμό σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τρώτε τα αβγά σας με φέτα, τότε δεν μπορείτε να φανταστείτε το κακό, που κάνετε στον οργανισμό σας, καθώς είναι δύο τρόφιμα που δεν πρέπει να συνδυάζετε.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός, άλλωστε, είναι από αυτούς που συνηθίζουμε, ώστε να απολαμβάνουμε το γεύμα μας. Πολλές φορές, όμως, αυτοί φέρνουν κίνδυνο για την υγεία μας.

Τρώτε τα αβγά σας με φέτα

Για ποιο λόγο, όμως, είναι επικίνδυνο να τρώμε μαζί αβγά και φέτα, όπως δεν πρέπει να το κάνουμε ούτε με τα φασολάκια; Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο οργανισμός είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει μια ζωική πρωτεΐνη κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε τα αβγά με ζαμπόν, κρέας και τυρί. Ένα τέτοιο πλούσιο γεύμα θα «βαρύνει» το στομάχι σας όλη μέρα.

Το μυστικό της γιαγιάς για να είναι φρέσκια η φέτα για μήνες - Καλύψτε την με ελαιόλαδο και θα εκπλαγείτε

Αυτό είναι το μυστικό κόλπο της γιαγιάς για να διατηρείς φρέσκια την φέτα για μήνες...Η φέτα είναι ένα Ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που αποτελεί το αγαπημένο συνοδευτικό φαγητών των περισσότερων Ελλήνων και όχι μόνο.

Πολλές φορές η διατήρηση της φέτας μας μπορεί να είναι δύσκολη καθώς είναι ένα ευαίσθητο τυρί που χαλάει εύκολα. Σίγουρα όλοι την έχουμε δει να κιτρινίζει, να γλιτσιάζει, να μυρίζει άσχημα και σταδιακά μουχλιάζει.
Υπάρχουν διάφορα μυστικά για τη σωστή διατήρησή της. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε ένα έξυπνο κολπάκι που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για να τη συντηρούν, αλλά και ένα κόλπο για να μην σας μουχλιάζει.

Διατηρούμε τη φέτα στο ψυγείο, σε δοχείο κατά προτίμηση γυάλινο, που να κλείνει καλά. Ετσι προστατεύεται και από οσμές του ψυγείου τις οποίες απορροφά εύκολα. Σε ανοιχτό δοχείο (που της επιτρέπει να «αναπνέει» και να μη μουχλιάζει) διατηρείται 3 – 4 ημέρες. Ελέγχουμε τακτικά τη θερμοκρασία του ψυγείου με ένα θερμόμετρο, προσέχοντας να μην ανέβει πάνω από τους 5° C.Αν η φέτα που αγοράσαμε είναι πιο αλμυρή από όσο θέλουμε, τη διατηρούμε σε ένα δοχείο με γάλα που ανανεώνουμε όταν λήγει.

Το καλύτερο είναι να συντηρήσουμε τη φέτα μέσα σε άλμη. Ζητάμε λίγη άλμη από το σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο από όπου αγοράσαμε τη φέτα και την καλύπτουμε εντελώς, μέσα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, που βάζουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα δική μας άλμη, διαλύοντας 70 – 80 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι σε 1 κιλό νερό.

Το πιο σημαντικό όμως στην αγορά φέτας, είναι να παίρνετε μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης.

Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

φέτα

Αυτό είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τη φέτα για μήνες

Το μυστικό της γιαγιάς λοιπόν, για να της συντηρήσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο!

Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά.

Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share