Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήπως τόσα χρόνια κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας;

Μεγάλος κίνδυνος!

29 Ιουλίου 2020 15:54
Μήπως τόσα χρόνια κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας;

Οι περισσότεροι από εμάς κόβουμε με λανθασμένο τρόπο τα νύχια των ποδιών μας, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια από τα παρακάτω προβλήματα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Τι μπορείτε να κάνετε πραγματικά για να βοηθήσετε τα πόδια σας να διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση; Δεν έχετε παρά να κόψετε σωστά τα νύχια των ποδιών σας, και σίγουρα να μην πειράζετε το εσωτερικό μέρος τους.

Πώς να τα κόψετε

Σωστό κόψιμο νυχιών: Να κόβετε τα νύχια σας ίσια. Μην στρογγυλεύετε τις γωνίες. Το πολύ βαθύ κόψιμο των νυχιών, μπορεί να προκαλέσει ανώμαλη ανάπτυξή τους ή μολύνσεις. Μην κόβετε τις παρανυχίδες σας! Μπορείτε απλά να τις σπρώξετε προς τα πίσω με ένα ειδικό ξυλάκι.

Έσπασε το νύχι σου; Δες το "μαγικό" τρόπο για να το σώσεις μόνη σου στο σπίτι

Μόνο η ιδέα να σπάσει ένα νύχι και μάλιστα σε περίοδο διακοπών, φαντάζει εφιαλτικό για πολλές γυναίκες. Είναι κάτι όμως που μπορεί να συμβεί, στα χέρια και τα πόδια, ιδιαίτερα με τις συχνές επισκέψεις στη θάλασσα και τα καλοκαιρινά παπούτσια-πέδιλα που αφήνουν εκτεθειμένα τα νύχια μας. Πριν σας πιάσει υστερία και να αποφύγετε το τραγικό αυτό συμβάν, ρίξτε πρώτα μια ματιά για τον τρόπο που μπορείτε να δυναμώσετε τα νύχια σας.

Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη και είναι η ίδια πρωτεϊνη που υπάρχει στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Γι αυτό το λόγο όπως το δέρμα και τα μαλλιά μπορούν να γίνουν ξηρά και εύθραυστα, έτσι και τα νύχια μπορούν να γίνουν εύθραυστα και να σπάσουν.

Αν είστε έξω και δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο nail salon με επιλογές επισκευής, ο επίδεσμος είναι απαραίτητος. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι-στο μέγεθος ενός μικρού μπαλώματος που μπορεί να καλύψει το σπάσιμο στο νύχι- και τοποθετήστε το στο σημείο που έχει ραγίσει το νύχι, αφού πρώτα το έχετε ξεβάψει και το έχετε λιμάρει για να πάρει το σχήμα που επιθυμείτε.

Εφαρμόστε τον επίδεσμο-τη γάζα και περάστε μία στρώση top coat, το στεγνωτικό.

Επιλέξτε το βερνίκι που επιθυμείτε και βάψτε τα νύχια σας ακολουθώντας τα γνωστά βήματα. Ένα χέρι βάση, δύο χρωματιστό βερνίκι και top coat.

Extra Info: Αν δεν έχετε επίδεσμο, για μπάλωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό που αποτελείται η σακούλα τσαγιού.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share