Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να τρώτε κοτόπουλο πριν τον ύπνο

Δεν είχαμε ιδέα!

29 Ιουλίου 2020 14:09
Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να τρώτε κοτόπουλο πριν τον ύπνο
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Όλοι οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συνιστούν το τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο να είναι κάτι ελαφρύ, πέραν αυτού όμως είναι και κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες απαγορεύεται δια ροπάλου να καταναλωθούν πριν κοιμηθούμε με πρώτο στη λίστα το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο είναι μια "καλή πρωτεΐνη" όπως χαρακτηρίζεται από τους διατροφολόγους και περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα διατροφής, δείτε εδώ τη δίαιτα του κοτόπουλου. Γιατί όμως δεν πρέπει να το τρώμε πριν κοιμηθούμε;

Κοτόπουλο πριν τον ύπνο

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο κοτόπουλο επιβραδύνει τη πέψη κατά 50%. Έτσι αντί να ξεκουραστείτε ενώ κοιμάστε, το σώμα σας θα εργάζεται για να χωνέψει. Συνεπώς, αν έχετε σκοπό να πάτε άμεσα για ύπνο αλλά το στομάχι σας επιμένει να γουργουρίζει προτιμήστε κάτι πιο... ελαφρύ.

Το απόλυτο μυστικό για να κάνετε το κοτόπουλο σας σούπερ μαλακό και ζουμερό

Μπορεί να έχετε ακούσει για τις Hasselback πατάτες ή τα μήλα. Μπορεί πάλι, να μην έχετε ακούσει τίποτα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Πρόκειται για πατάτα, η οποία έχει τεμαχιστεί πολλές φορές, αλλά όχι έως κάτω. Για να κάνετε πιο νόστιμο το φαγητό, μπορείτε να τοποθετήσετε στα κενά βούτυρο, τυρί ή οτιδήποτε προτιμάτε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστικό σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο τηγανητό κοτόπουλο.

Πλέον, οι πατάτες δεν είναι μόνο hasselbacked φαγητό. Ακολουθεί μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback, την οποία είναι βέβαιο πως θα αγαπήσετε.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι
  • ¼ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 1/8 φλιτζάνι τυρί τσένταρ λευκό
  • τριμμένη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνεται το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι σας.
  • Βάλτε το σπανάκι και ζεστάνετε για περίπου 5 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το σπανάκι με την κουτάλα σας.
  • Αφήστε το σπανάκι να ζεσταθεί για άλλα τριάντα δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό.
  • Αφαιρέστε το σπανάκι από τη φωτιά.
  • Αφήστε το σπανάκι σας να κρυώσει.
  • Καθαρίστε τα στήθη από το κοτόπουλο.
  • Κόψτε τις σχισμές κατά ένα εκατοστό.
  • Βεβαιωθείτε πως οι περικοπές σας δεν φτάνουν μέχρι κάτω. Γενικότερα, όμως, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας γι’ αυτό.
  • Ανοίξτε τις περικοπές και γεμίστε σπανάκι στο εσωτερικό από το κοτόπουλο.
  • Ρίξτε αλάτι στο κοτόπουλο.
  • Ρίξτε, όσο πιπέρι πρέπει στο κοτόπουλο.
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο, με τριμμένο τυρί τσένταρ.
  • Πασπαλίστε τελευταία την πάπρικα στο κοτόπουλό σας. Αυτό, το κόλπο, θα δώσει χρώμα στο κοτόπουλό σας, αλλά και την καπνιστή γεύση, που χρειάζεται.
  • Βάλτε το κοτόπουλο σας σε ένα ταψί.
  • Κρατήστε το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως 25 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share