Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Έσπασε το νύχι σου; Δες το "μαγικό" τρόπο για να το σώσεις μόνη σου στο σπίτι

Σωτήρια λύση!

28 Ιουλίου 2020 15:26
Έσπασε το νύχι σου; Δες το
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μόνο η ιδέα να σπάσει ένα νύχι και μάλιστα σε περίοδο διακοπών, φαντάζει εφιαλτικό για πολλές γυναίκες. Είναι κάτι όμως που μπορεί να συμβεί, στα χέρια και τα πόδια, ιδιαίτερα με τις συχνές επισκέψεις στη θάλασσα και τα καλοκαιρινά παπούτσια-πέδιλα που αφήνουν εκτεθειμένα τα νύχια μας. Πριν σας πιάσει υστερία και να αποφύγετε το τραγικό αυτό συμβάν, ρίξτε πρώτα μια ματιά για τον τρόπο που μπορείτε να δυναμώσετε τα νύχια σας.

Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη και είναι η ίδια πρωτεϊνη που υπάρχει στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Γι αυτό το λόγο όπως το δέρμα και τα μαλλιά μπορούν να γίνουν ξηρά και εύθραυστα, έτσι και τα νύχια μπορούν να γίνουν εύθραυστα και να σπάσουν.

Αν είστε έξω και δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο nail salon με επιλογές επισκευής, ο επίδεσμος είναι απαραίτητος. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι-στο μέγεθος ενός μικρού μπαλώματος που μπορεί να καλύψει το σπάσιμο στο νύχι- και τοποθετήστε το στο σημείο που έχει ραγίσει το νύχι, αφού πρώτα το έχετε ξεβάψει και το έχετε λιμάρει για να πάρει το σχήμα που επιθυμείτε.

νύχια

Εφαρμόστε τον επίδεσμο-τη γάζα και περάστε μία στρώση top coat, το στεγνωτικό.

Επιλέξτε το βερνίκι που επιθυμείτε και βάψτε τα νύχια σας ακολουθώντας τα γνωστά βήματα. Ένα χέρι βάση, δύο χρωματιστό βερνίκι και top coat.

Extra Info: Αν δεν έχετε επίδεσμο, για μπάλωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό που αποτελείται η σακούλα τσαγιού.

Τρως τα νύχια σου; Αυτό σημαίνει ότι...

Η επιστήμη μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν πολλά παραπάνω που ωθούν στην συνήθεια να τρώτε μανιωδώς τα νύχια σας, και δεν είναι μόνο το άγχος, αν και αποτελεί μια βασική αιτία.

Όταν βλέπουμε κάποιον που τρώει τα νύχια του, φανταζόμαστε ότι είναι αγχώδης, ίσως μάλιστα να πάσχει και από αγχώδη διαταραχή. Αυτό όμως είναι απλά μια άποψη. Μάλιστα, στα νύχια μπορεί να ξεσπάμε πολλές φορές, αλλά μην αγνοείτε ότι αλλαγές σε αυτά αποτελούν ένα προμήνυμα σοβαρών ασθενειών.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσωπικότητας που συνδέεται με τα άτομα που τρώνε τα νύχια τους και είναι κάτι που δεν περιμένετε! Η ονυχοφαγία δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για την υγεία. Υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν οι πληγές αν μείνουν ανοιχτές, αλλά κατά κύριο λόγο η κοινωνική πίεση έχει βγάλει αυτή την συνήθεια «κακή».

Μελέτες ανακάλυψαν ότι το 20-30% του πληθυσμού, κυρίως γυναίκες, έχουν χρόνια αυτή την συνήθεια. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα αυτοπεποίθησης και άγχους, αφού όσοι τρώνε τα νύχια τους συχνά ντρέπονται να κάνουν χειραψία ή γενικότερα να τα δείξουν.

Η ονυχοφαγία είναι δύσκολη και κόβεται δύσκολα. Έχει αποδειχτεί ότι χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και είναι ένας τρόπος εκτόνωσης του άγχους. Άρα κατά μία έννοια η άποψη ότι όσοι τρώνε τα νύχια τους είναι αγχώδεις, ισχύει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τους οδηγεί σε αυτή την συνήθεια.

Η λίστα με τους λόγους για τους οποίους κάποιοι τρώνε τα νύχια τους είναι μεγάλη και οι αιτίες ποικίλουν. Μπορεί να πρόκειται για μια συνήθεια που κόλλησαν από κάποιο γονιό ή αδερφό, ένας τρόπος να μένουν σε εγρήγορση όταν βαριούνται, κάποιο γενετικά κληρονομικό χαρακτηριστικό ή ακόμα και ένας τρόπος για να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Και σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, προστίθεται ακόμα ένας λόγος: η ανάγκη τους να είναι τέλειοι.

Ακριβώς. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, η ονυχοφαγία μπορεί να δείχνει ότι κάποιος είναι τελειομανής. Πιστεύεται ότι είναι μια νευρική αντίδραση σε μια ατέλεια, π.χ. ένα σπασμένο νύχι.

Ωστόσο, βαθιά μέσα τους η νευρικότητα μπορεί να προκαλείται από το οτιδήποτε: έναν καβγά με τον σύντροφο τους, μια χαμένη επαγγελματική ευκαιρία, ένας στόχος που δεν πέτυχαν. Όλα έχουν να κάνουν με αυτό, την ανάγκη να πετύχουν στόχους και την αποτυχία τους.

Οι τελειομανείς είναι άνθρωποι που θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Έτσι, όταν δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο τους ή όταν βαριούνται, έχουν την τάση να εκνευρίζονται και να αναζητούν τρόπο για να ανακουφίσουν τον θυμό τους. Εκεί κολλά η ονυχοφαγία.

νύχια

Ο συγγραφέας της έρευνας, Δρ. Κιέρον Ο'Κόννορ, συνοψίζει τέλεια αυτή την συμπεριφορά:

«Πιστεύουμε ότι τα άτομα με τέτοιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ίσως είναι τελειομανή, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να κάνουν τα πράγματα σε κανονικό ρυθμό. Επομένως, είναι επιρρεπή στον εκνευρισμό, την ανυπομονησία και την απογοήτευση όταν δεν εκπληρώνουν του στόχους τους

Αν, λοιπόν, έχετε κι εσείς αυτή την συνήθεια, πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι είστε τελειομανείς, είτε το γνωρίζετε, είτε όχι. Είναι δύσκολο να σταματήσετε αυτή την συνήθεια, αλλά υπάρχουν τρόποι και θα σας κάνει καλό.

Μπορείτε να υιοθετήσετε έναν άλλο τρόπο έκφρασης του εκνευρισμού σας, όπως το kickboxing, το να γράφετε τι σας ενοχλεί ή το να αποσπάτε την προσοχή από τα χέρια σας ζωγραφίζοντας ή φτιάχνοντας παζλ. Όπως όλα τα πράγματα, θέλει δουλειά. Αν δείτε ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σας, μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια ειδικού.

Εσείς τα τρώτε τα νύχια σας;

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share