Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτά θα συμβούν στο σώμα σας αν κοιμηθείτε γυμνοί ακόμα και με κρύο - Δώστε προσοχή

5 λόγοι για να το κάνετε

26 Ιουλίου 2020 18:45
Αυτά θα συμβούν στο σώμα σας αν κοιμηθείτε γυμνοί ακόμα και με κρύο - Δώστε προσοχή

Ένας καλός και ποιοτικό ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ευημερία μας. Το να μην κοιμόμαστε σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, ή ακόμη και καρκίνο.

Όσο σημαντική είναι η ποσότητα του ύπνου μας, άλλο τόσο είναι και η ποιότητα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος επιτυγχάνεται όταν κοιμόμαστε γυμνοί. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πέντε καλοί λόγοι για τους οποίους αυτό είναι αλήθεια…Επίσης αν δείτε ποτέ το παιδιά σας να κοιμάται έτσι, μην το αγνοήσετε.

1.Ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος

Όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματος μας πέφτει αυτόματα. Φορώντας χοντρές, ζεστές πιτζάμες, διαταράσσεται αυτή η φυσική σωματική αντίδραση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα ανήσυχο ύπνο, ο οποίος δεν μας δίνει την αίσθηση της απόλυτης ξεκούρασης την επόμενη μέρα. Όταν κοιμόμαστε γυμνοί, εξασφαλίζεται η θερμοκρασία του σώματός και δεν φτάνει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

2. Απελευθερώνονται οι ορμόνες του ύπνου

Το ισορροπημένο επίπεδο μελατονίνης, εγγυάται έναν σωστό ύπνο. Αυτή η ορμόνη του ύπνου, ρυθμίζεται φυσικά όταν κοιμόμαστε γυμνοί. Ο γύρω φωτισμός και η θερμοκρασία δωματίου, παίζουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία της μελατονίνης. Ιδανικά, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό και δεν θα πρέπει να είναι θερμότερο από 21 ° C.

3. Ρυθμίζονται οι ορμόνες του στρες

Η κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες» είναι πολύ σημαντική στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας. Εάν ζεσταινόμαστε πάρα πολύ κάτω από κουβέρτα μας, αυξάνεται η παραγωγή της κορτιζόλης. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, οδηγούν σε επικίνδυνη όρεξη (και μακροχρόνια αύξηση βάρους), αυξημένη νευρικότητα και ένταση. Όταν κοιμόμαστε γυμνοί, ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα κορτιζόλης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

4. Αυξάνεται η αίσθηση ευεξίας

Το να κοιμόμαστε χωρίς πιτζάμες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος αφού το αίμα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μέσα στο σώμα μας. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα και ως εκ τούτου, να κοιμόμαστε καλύτερα.

5. Δυναμώνει τη σχέση
Οι σχέσεις, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη γύμνια μεταξύ των δύο φύλλων. Όταν ο σύντροφος κάποιου βρίσκεται στο κρεβάτι γυμνός δίπλα του, η σεξουαλική ορμόνη οξυτοκίνη απελευθερώνεται. Αυτή η ορμόνη, οδηγεί σε αίσθημα ευτυχίας και έχει μια θετική επίδραση για τον ύπνο μας. Επίσης δυναμώνει τον ανθρώπινο δεσμό και ως εκ τούτου, τη σχέση.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share