Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5+1 tips για να δυναμώσετε τα αδύναμα νύχια σας

Θα σας σώσουν!

26 Ιουλίου 2020 12:57
5+1 tips για να δυναμώσετε τα αδύναμα νύχια σας

Τα περιποιημένα και γερά νύχια αποτελούν τρανταχτή ένδειξη καλής υγείας. Λίγο το καλοκαίρι που αφήνει πάνω στα νύχια μας το ”σημάδι του” λίγο κάποιες καθημερινές συνήθειες όμως, κάνουν τα νύχια μας αδύναμα, εύθραυστα και επιρρεπή στο ξεφλούδισμα. Ωστόσο, εξίσου βλαβερά μπορούν να αποδειχθούν και τα απλά βερνίκια για τα νύχια μας, δείτε τι μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό μας.

Τα πολλά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, η ηλιακή ακτινοβολία, το συχνό βάψιμο, η χρήση αντισηπτικών, το έντονο κρύο, η ρύπανση αλλά και η μη χρήση γαντιών είναι παράγοντες που καταπονούν και μας εμποδίζουν να έχουμε γερά νύχια.

Δείτε τους 6 τρόπους για να έχετε υγιή και γερά νύχια:

1.Ενυδάτωση.

Διατηρείτε τα νύχια σας ενυδατωμένα, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα κρέμας με βάση το καστορέλαιο στο δέρμα γύρω από τα νύχια κάθε βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, θρέφει το δέρμα και περιορίζει την εμφάνιση παρανυχίδων. Είναι το απόλυτο μυστικό για γερά νύχια.

2.Γάντια.

Προστατέψτε τα από τα χημικά καθαριστικά, βάζοντας γάντια όσο κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση και προστασία, εφαρμόστε ενυδατική πριν βάλετε τα γάντια.

3.Στεγνώστε με πιστολάκι.

Μετά το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο ή το ντουζ στεγνώστε για τουλάχιστον δύο λεπτά τα άκρα σας με το πιστολάκι. Η υπερβολική υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκητιάσεων, που καταστρέφουν την υγεία στα νύχια.

4.Ποδόλουτρο.

Τα νύχια που αναπτύσσονται ανώμαλα και εσωτερικά στο δέρμα, μπορεί να είναι μια μόνιμη και επώδυνη ενόχληση. Βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν, προσθέστε σε 5 λίτρα νερού 2 ή 3 κουταλιές άλατα Epsom και θα διαπιστώσετε μεγάλη ανακούφιση. Μην παραλείψετε όμως να απευθυνθείτε σε ειδικό ποδολόγο για πιο αποτελεσματική θεραπεία.

5.Καθαρά παπούτσια και κάλτσες.

Αερίστε τα παπούτσια σας και φορέστε καθαρές βαμβακερές κάλτσες, προκειμένου να αποφύγετε την πιθανότητα μυκητιάσεων.

6.Περιποίηση

Φροντίστε τα νύχια σας να είναι πάντοτε περιποιημένα, προσέξτε τα ώστε να έχουν το σωστό σχήμα και οι παρανυχίδες να είναι προσεκτικά κομμένες. Ακόμα και αν δεν θέλετε να τα βάψετε, εφαρμόστε ένα σκληρυντικό καλής ποιότητας που θα τα προστατέψει από πολλά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share