Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε αγνώστους να φιλάνε τα μωρά σας - Γονείς προσοχή

Μην το αγνοήσετε

25 Ιουλίου 2020 20:30
Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε αγνώστους να φιλάνε τα μωρά σας - Γονείς προσοχή

Αν έχετε μωρά και είστε νέοι γονείς, τότε πρέπει να μάθετε πόσο επικίνδυνο είναι να φιλάνε άγνωστοι τα παιδιά σας. Θα καταλάβετε παρακάτω τον λόγο.

Η μικρή κόρη της Κλερ Χέντερσον, Μπρουκ, χρειάστηκε να νοσηλευτεί 5 μέρες στο νοσοκομείο με φουσκάλες που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει βλάβες τόσο στο συκώτι όσο και στον εγκέφαλό της.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Χέντερσον έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook προκειμένου να προειδοποιήσει και τις υπόλοιπες μητέρες για την επικίνδυνη αυτή συνήθεια. Ακόμα μια συνήθεια που πρέπει να προσέχετε είναι να μην τρώνε τα νυχάκια τους, αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα ούλα.

Πριν από τους 3 μήνες, ένα μωράκι δεν μπορεί να καταπολεμήσει την έρπη! Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι ή τον εγκέφαλό του και εν τέλει να καταλήξει σε θάνατο!

Ευτυχώς για την Κλερ , πρόσεξε τα συμπτώματα νωρίς και μετέφερε αμέσως την κόρη της στα επείγοντα. Ήταν πολύ τυχερή γιατί όλες οι εξετάσεις που της κάναμε βγήκαν αρνητικές. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να φιλήσει το νεογέννητο παιδί σας κοντά στο στόμα, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν μοιάζει να έχουν κάποια πληγή.

Πάνω από το 85% του πληθυσμού έχει τον ιό της έρπης – μικρές φουσκάλες που εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από το στόμα, ενώ συνήθως εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία μετά από 7-10 μέρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share