Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η πιο υγιεινή τροφή με μέλι, κανέλα και...Για μεγάλη αντοχή

Θα σας τονώσει

20 Ιουλίου 2020 16:40
Η πιο υγιεινή τροφή με μέλι, κανέλα και...Για μεγάλη αντοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θες να βελτιώσεις τα επίπεδα αντοχής σου κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης; Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος, που συνδυάζει τις θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες τεσσάρων τροφών: ταχίνι, μέλι, κανέλα και λεμόνι.

Τα οφέλη στην υγεία μας

  • Το ταχίνι περιέχει βιταμίνη Β1, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση
  • Το μέλι είναι διουρητικό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, περιέχει βιταμίνη C, βοηθάει στην καλή λειτουργία του στομάχου και του εντέρου, θεωρείται αναζωογονητικό του οργανισμού και σύμμαχος μακροζωίας.
  • Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου, είναι αντιοξειδωτική και συμβάλλει στην καύση του τοπικού λίπους μέσω του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα.
  • Το λεμόνι έχει βιταμίνες C και P, ενώ το κιτρικό οξύ σε συνδυασμό με τα άλλα συστατικά του βοηθά στην απώλεια περιττού πάχους.

Αυτό το mix το ονόμασα power food και κατόπιν δοκιμής, νομίζω ότι ο τίτλος του αξίζει. Εάν γυμνάζεσαι καθημερινά και σε πολύ έντονους ρυθμούς ή ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, δεν έχεις παρά να το εντάξεις στη διατροφή σου. Ακόμα ο συνδυασμός μέλι - κανέλα - λεμόνι βοηθάει και στην απώλεια των περιττών κιλών, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ.

Δοσολογία: Ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μια πρέζα κανέλας και 2 σταγόνες λεμονιού. Ανακάτεψε με το κουταλάκι τα υλικά και άλειψε το σε αποξηραμένα φρούτα ή σε ένα μπισκότο διαίτης.

Μαγειρική σόδα και μέλι: Μια σπιτική θεραπεία που εξουδετερώνει και την πιο δύσκολη ασθένεια

Τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για ένα μήνα είναι αρκετά για αυτή τη σπιτική θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι.

Η ιδέα της ανάμειξης της μαγειρικής σόδας με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι μπορεί να φαίνεται παράξενη, γιατί, όπως εξηγεί το Healthy Life Tricks, τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη εδώ λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από αυτή την δράση του όμως, το μέλι μαζί με την κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια των περιττών κιλών, με την συνταγή που θα δείτε εδώ.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για να αναπτυχθούν, διότι η σόδα τα εξουδετερώνει. Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου δεν απορροφάται από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη.

Συστατικά:

  • Μαγειρική σόδα
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Διαδικασία:

Αναμείξτε ένα μέρος της μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Στη συνέχεια, ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Χρήση:

Τρία κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, κατανεμημένα ομοιόμορφα μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Κάντε αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγετε το κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share