Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μόνο με 4 υλικά φτιάχνουμε το τέλειο πρωινό μπανάνα

Υπέροχο!

14 Ιουλίου 2020 09:51
Μόνο με 4 υλικά φτιάχνουμε το τέλειο πρωινό μπανάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για πρωινό με μπανάνα και μόλις 4 υλικά! Αν θέλετε κι άλλο πρωινό με μπανάνα σας έχουμε κι αυτό: Ξεκίνα με μια μπανάνα και ένα ζεστό ποτήρι νερό - Ο λόγος θα σε εντυπωσιάσει!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες μας και τις κόβουμε σεροδέλες

Απλώνουμε τα κομμάτια που έχουμε κόψει σε ένα ταψί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν.

Μόλις παγώσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μέιγμα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες

Εσείς ξέρετε γιατί υπάρχουν αυτές οι λεπτές ίνες στις μπανάνες;

Όλοι αγαπάμε τις μπανάνες. Είναι άλλωστε ένα είδος διατροφικής όασης στη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα άλλα νόστιμα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα φρούτα δεν κυκλοφορούν κι έτσι μένουμε μόνοι, με τα αχλάδια και τα μήλα, που εντάξει, δεν έχουν και φανατικούς υποστηρικτές. Φυσικά όσοι τις αγαπούν είναι τυχεροί καθώς πρόκειται για ένα φρούτο που μπορείς να συναντήσεις όλες τις εποχές.

Ένα βαθύ, υπαρξιακό ερώτημα όμως προκύπτει κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα: Μα γιατί υπάρχουν επιτέλους αυτές οι αηδιαστικές ίνες; Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που αγνοούσαμε για τις μπανάνες, δείτε εδώ τα ευεργετικά της οφέλη.

Μάλλον όλοι έχουμε ικανοποιηθεί από ένα είδος αφελούς εξήγησης που έχουμε δώσει, ότι δηλαδή πρόκειται για τμήμα της σάρκας του φρούτου, το οποίο προσκολλήθηκε στη φλούδα και αφαιρείται μαζί της. Όμως αυτή δεν είναι η αλήθεια κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη διαφορά της γεύσης που έχει η σάρκα με τις ίνες.

Στην πραγματικότητα αυτές οι ίνες, που τόσο μας αηδιάζουν, επιτελούν έναν σημαντικότατο βιολογικό ρόλο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μπορούσε να πει κανείς πως κατά μια έννοια είναι φλέβες της μπανάνας. Ελπίζω να μην αηδιάσατε περισσότερο.

Οι ίνες αυτές μεταφέρουν σε όλο το μήκος της σάρκας του φρούτου τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να συντηρηθεί υγιές και βρώσιμο, άρα μάλλον πρέπει να τις συμπαθήσουμε λίγο περισσότερο. Για να μην σας πω, πως όσο περισσότερες ίνες έχει μια μπανάνα τόσο περισσότερο πρέπει να εμπιστευθείτε την ποιότητά της.

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στις μπανάνες; Δείτε γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβολίζουν

Αν έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποιος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του.

Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η «αναζήτηση των τιμών» και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά όπως οι μπανάνες, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α.

Με την ευκαιρία δείτε ποια είναι τα 4 πιο παχυντικά λαχανικά.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε.

Αν υπάρχουν μόνο τέσσερις ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή «παραδοσιακά» με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το «8», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικώς τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό «84011».

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το «9», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό «94011».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share