Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

9 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης

Ποια είναι τα τρόφιμα που δεν λήγουν ποτέ

13 Ιουλίου 2020 08:05
9 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης – Συμβουλές για το σπίτι: Πόσες νοικοκυρές έχουν πάει στο σούπερ μάρκετ και έχουν αναρωτηθεί για τα προϊόντα, τα οποία δεν λήγουν ποτέ; Αυτό, διότι επιθυμούν συνήθως να έχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο της κουζίνας τους, τροφές, οι οποίες να αντέχουν στο χρόνο. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από αντίστοιχες τροφές.

Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό: Θάνατος - Σταματήστε να αγοράζετε αυτά τα 9 τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ

1. Μυλόξιδο: Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.

2. Μέλι: Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια.

3. Ρύζι: Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να είναι μακρυά από υγρασία.

4. Αλάτι: Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι “Αθάνατο”. Και γιατί όχι αφού είναι θρυμματισμένη πέτρα;

5. Σάλτσα Σόγιας: Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.

6. Ζάχαρη: Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.

7. Ξερά Φασόλια: Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια

8. Σιρόπι Σφένδαμου: Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.

9. Αλκοολούχα ποτά: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να τελειώσετε αυτό το μπουκαλάκι ουίσκι που ανοίξατε προχτές με τους φίλους σας γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του παραμένει αμετάβλητη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share