Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θάνατος - Σταματήστε να αγοράζετε αυτά τα 9 τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ

Δώστε βάση!

12 Ιουλίου 2020 07:40
Θάνατος - Σταματήστε να αγοράζετε αυτά τα 9 τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 9 τροφές που "ξυπνούν" τον καρκίνο; Το Athensmagazine.gr τις... εντόπισε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τα τρόφιμα που καταστρέφουν την υγεία.

Θα σας αποκαλύψουμε όλα τα τρόφιμα που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται, ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή. Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Δείτε αναλυτικά:

Επεξεργασμένες τροφές

  • Αλκοόλ
  • Μπέικον
  • Πολύ ψημένο κρέας
  • Κόκκινο κρέας
  • Καυτά ροφήματα
  • Ζάχαρη
  • Γαλακτοκομικά
  • Αναψυκτικά

Δηλητήριο: Πετάξτε αυτές τις 5 τροφές από τα ντουλάπια του σπιτιού σας

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας την καλοκαιρινή περίοδο; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που πρέπει να τρώτε το πρωί.

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που δε δίνετε και ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω ψυχολογίας, αφού η διάθεση για διασκέδαση και ξεκούραση υπερτερούν της επιθυμίας για ένα καλό φαγητό. Ωστόσο, πάντα πρέπει να προσέχετε με αυτά που τρώτε, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Παρακάτω θα δείτε τα τρόφιμα που έστειλαν περισσότερο κόσμο στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση:

Οστρακοειδή

Αν δεν έχει πάθει δηλητηρίαση από οστρακοειδή, μάλλον πρέπει να ρίξετε ένα τζόκερ, αφού σχεδόν η πλειονότητα αυτών που τρώνε συχνά είχαν περιπέτειες με το στομάχι τους. Το καλοκαίρι η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται λόγω της κακής συντήρησης των τροφίμων σε χώρους εστίασης ακόμα και ιχθυοπωλείων.

Σπιτικό παγωτό

Μπορεί να είναι πιο νόστιμο, αλλά είναι πιο επικίνδυνο, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί και ωμό αυγό όπως γίνεται σε πολλές συνταγές.

Πράσινες σαλάτες

Δεν είναι εποχής, οπότε έχουν μείνει αρκετό καιρό στα ψυγεία, και αν δεν πλυθούν αρκετά καλά είναι ικανές να μεταφέρουν πλήθος βακτηρίων στο στομάχι σας.

Λαχανικά

Λόγω της υγρασίας και τη ζέστης που αναπτύσσεται το καλοκαίρι, τα λαχανικά είτε σαπίζουν είτε βγάζουν φύτρες, που αν καταναλωθούν μπορούν να είναι μέχρι και μοιραίες.

Ντρέσινγκ

Εκτός ψυγείου πολλά από τα ντρέσινγκ που χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χαλάνε χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτά, λόγω των αρωμάτων που έχουν μέσα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share