Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φάτε για 7 ημέρες μια κουταλιά μέλι με σκόρδο - Αυτό που θα συμβεί θα σας αφήσει άφωνους

Τρομερό!

11 Ιουλίου 2020 09:29
Φάτε για 7 ημέρες μια κουταλιά μέλι με σκόρδο - Αυτό που θα συμβεί θα σας αφήσει άφωνους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο και είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες κουζίνες παγκοσμίως. Παρά την ιδιαίτερη γεύση του, είναι απίστευτα αποτελεσματικό στη θεραπεία διάφορων παθήσεων -δείτε εδώ περισσότερα-, ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό.

Το σκόρδο πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει σχεδόν όλες τις ασθένειες, όπως την αθηροσκλήρωση και τα καρδιακά επεισόδια, αλλά επίσης μειώνει την χοληστερίνη και την πίεση.

Θεραπεύει και λιγότερο σημαντικές ασθένειες, όπως τα τσιμπήματα από έντομα, το κρύωμα και τον πυρετό. Το σκόρδο είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη, του υπερτροφικού προστάτη και της οστεοαρθρίτιδας. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να μειώνει τις τοξίνες και να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Σε συνδυασμό με το τζίντζερ και το κρεμμύδι, το σκόρδο αποτοξινώνει το σώμα μετά την χημειοθεραπεία. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το ωμό, γιατί η ζέστη αποκεντρώνει την αλλισίνη, το ενεργό συστατικό του. Απλά κόψτε το, αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά και προσθέστε το στο φαγητό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε την βιοδιαθεσιμότητα του αν το θρυμματίσετε. Με γεμάτο το στομάχι δεν μπορείτε να προσλάβετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία του, γι’αυτό είναι καλύτερο να το καταναλώσετε με άδειο στομάχι, πριν φάτε ή πιείτε κάτι.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να βελτιώσετε στο μέγιστο την υγεία σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά ένα μείγμα από μέλι και σκόρδο. Δείτε πώς να το προετοιμάσετε:

Πάρτε 2-3 σκελίδες σκόρδο, κόψτε τις σε ψιλά κομματάκια και προσθέστε μια κουταλιά μέλι. Καταναλώστε το μείγμα καθημερινά για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργεια σας στο μέγιστο.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας ενάντια στην γρίπη, το κρύωμα και τον πονόλαιμο:

Υλικά:

  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ κομμένο
  • Ωμό και αφιλτράριστο ξίδι μηλίτη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 πιπεριές τσίλι χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

Οδηγίες:

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, φορέστε γάντια πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
Πάρτε ένα βάζο 350-500 ml και προσθέστε το κρεμμύδι, μετά ένα στρώμα σκόρδου και ένα ακόμα πιπεριών, με τα σπόρια. Στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι από μηλίτη.

Κλείστε καλά το βάζο, μην ξεχάσετε όμως να αφήσετε περίπου 1 εκατοστό κενό μέχρι το χείλος. Αποθηκεύστε το βάζο σε ένα ντουλάπι. Καταναλώνετε το τακτικά για να προλάβετε ασθένειες ή για να κάνετε τα συμπτώματα τους να εξαφανιστούν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share