Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Stop: Μην τρώτε αυτές τις 5 τροφές - Καταστρέφουν την υγεία σας

Προσοχή!

11 Ιουλίου 2020 06:59
Stop: Μην τρώτε αυτές τις 5 τροφές - Καταστρέφουν την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια είναι τα 5 τρόφιμα που πρέπει να βγάλετε άμεσα από τη διατροφή σας; Το Athensmagazine.gr έμαθε και θα σας αποκαλύψει παρακάτω, όπως έκανε και με τις τροφές που προστατεύουν από τον κορωνοϊό.

Θέλετε να χάσετε κιλά και γενικά θέλετε να προσέχετε την υγεία σας; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πετάξετε τις παρακάτω τροφές. Διαβάστε αναλυτικά:

Λιπαρά κρέατα

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο κρέας που επιλέγουμε. Το ιδανικό θα ήταν να τρώτε μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας και τις άλλες φορές να επιλέγετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περιέχει άπαχη πρωτεΐνη. Αμέσως θα μειώσετε τα λιπαρά και τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Ποτό

Γνωρίζετε ήδη ότι το αλκοόλ είναι καταστροφικό για κάθε διατροφή. Περιέχει τις λεγόμενες “κενές θερμίδες” και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που όσο και να προσέξεις πριν ή μετά την κατανάλωσή του, δεν πρόκειται να το "σώσετε". Εκτός από τη μπύρα ή το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε ένα Mojito και να τους αναφέρετε να μη βάλουν πολλή ζάχαρη μέσα ή ένα Bloody Mary.

Τηγανητά φαγητά

Σύμφωνα με έρευνες, οι τηγανιτές πατάτες είναι η νούμερο ένα τροφή με μεγάλες ποσότητες αλατιού και λιπαρών. Σε γενικές γραμμές, τα τηγανητά τείνουν να είναι γεμάτα σε κορεσμένα λιπαρά, αρκετά “βαριά” για το σώμα και με πολλές θερμίδες φυσικά. Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν την πατάτα ή καλύτερα την γλυκοπατάτα, σε ψητή ή βραστή μορφή.

Σόδα

Δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη διατροφή σας, παρά μόνο φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς. Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά σόδα, τείνουν να έχουν συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς. Αν αγαπάτε τόσο πολύ αυτό το αναψυκτικό, επιλέξτε καλύτερα ξυνόνερο που προέρχεται από φυσική πηγή και είναι sparkling.

Χυμοί

Από ότι καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι στους φυσικούς χυμούς που φτιάχνετε μόνοι σας. Οι χυμοί του εμπορίου έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο φιλικοί για τη δίαιτά σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share