Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εάν δείτε τα παιδιά σας να κάθονται έτσι, σταματήστε τα αμέσως - Δεν φαντάζεστε τον λόγο

Το γνωρίζατε;

10 Ιουλίου 2020 14:32
Εάν δείτε τα παιδιά σας να κάθονται έτσι, σταματήστε τα αμέσως - Δεν φαντάζεστε τον λόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα παιδιά συχνά κάθονται με τα πόδια να κάνουν το σχήμα «W», και οι περισσότεροι θα πιστεύουν ότι οφείλεται σε καλή ελαστικότητα. Η αλήθεια σοκάρει...

Ωστόσο, η στάση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες πραγματικά σοβαρές ορθοπεδικές καταστάσεις, καθώς αποτρέπει τα παιδιά να είναι σε θέση να μετατοπίσουν το βάρος τους και να πετύχουν αυτό που ονομάζεται «περιστροφή του κορμού». Ακόμα αν κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, πρέπει επίσης να το αλλάξετε.

Όχι μόνο αυτή η αδυναμία να περιστραφούν, εμποδίζουν τα παιδιά να τεντωθούν για να πιάσουν πράγματα που βρίσκονται σε άμεση πρόσβαση, αλλά θα έχουν μακροπρόθεσμα σοβαρές συνέπειες. Προκειμένου να αναπτυχθούν επαρκείς αντιδράσεις ισορροπίας, όπως η ικανότητα να προλάβουν μια πτώση, ένα παιδί πρέπει να έχει αναπτύξει αυτή τη μετατόπιση βάρους και ικανότητα περιστροφής. Αυτές οι ικανότητες είναι απαραίτητες και για τη γραφή.

Καθώς τα παιδιά αναπτύσσονται, κάθε κινητική δεξιότητα που αναπτύσσουν και τελειοποιούν είναι απαραίτητη για να προχωρήσουν στην επόμενη. Αν ο συντονισμός διακοπεί λόγω της συνεχούς στάσης «W» , αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις στην επίτευξη άλλων δεξιοτήτων, όπως: ανάπτυξη κυρίαρχου χεριού, βολές, κλοτσιές κ.λπ.

Επιπλέον, αυτή η στάση προκαλεί πραγματική σύμπτυξη και σύσφιξη των μυών του ισχίου και το ποδιού, προκαλώντας το παιδί να περπατά με λάθος τρόπο. Αυτό θα οδηγήσει τελικά σε επιπλοκές στα οστά της πλάτης και πυελικό πόνο, καθώς μεγαλώνουν.

Η φωτογραφία μ' αυτό το μωράκι σάρωσε το ίντερνετ! Ο λόγος; Πρέπει να το δείτε όλοι..

Όταν ο Τζόι έγινε 3 μηνών, έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη. 5 μέρες αργότερα, η Σάρα αποφάσισε να βγάλει μια φωτογραφία τον μικρό της μαχητή. Σ’αυτή την φωτογραφία μπορείτε να δείτε την ουλή που έμεινε από την τομή και εκτείνεται από το στήθος ως το στομάχι του.

Όμως ο λόγος που έγινε viral δεν είναι η ουλή, αλλά η γλυκιά, ευγενική έκφραση του προσώπου της. Ο αδερφός της Σάρα είδε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Έγινε αμέσως viral, αφού πολλοί σχολίασαν την χαλαρή του στάση ακόμα και μετά από μια τόσο τρομακτική εγχείρηση! Η Σαρα λέει ότι τα ευγενικά σχόλια του κόσμου για την φωτογραφία την βοήθησαν πολύ σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

“Όσο ήταν στο νοσοκομείο, έμπαινα στο Facebook για να δω τι έλεγε ο κόσμος. Αυτό βοήθησε εμένα και τον Τζο[τον πατέρα του Τζόι] να το ξεπεράσουμε. Έβγαλα την φωτογραφία, γιατί ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε ολόκληρη την ουλή. Ο Τζο έπαιζε μαζί του κι εγώ ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία την ουλή – εκείνος απλά άρχισε να χαμογελάει”, είπε η Σαρα.

Δείτε αναλυτικά την ιστορία του στο βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share