Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλος κίνδυνος- Για αυτό τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν

Δώστε προσοχή

9 Ιουλίου 2020 17:35
Μεγάλος κίνδυνος- Για αυτό τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν

Ένα αυγό μελάτο σε ένα ποτήρι μαζί με ψωμί εύκολα βγαίνει πρώτο στις προτιμήσεις. Ποιος όμως είναι ο κίνδυνος για την υγεία;

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση το αυγό να περιέχει το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό. Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως. Εδώ θα δείτε τους σωστούς χρόνους για να μαγειρέψετε το αυγό σας, ανάλογα με το πως το επιθυμείτε.

Όσο για τα φαγητά που περιέχουν αυγό σε άλλη μορφή, πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70°C. Οι λάτρεις των μελάτων αυγών ή αυτοί που προτιμούν μερικά ωμά για το φαγητό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα.

Βάζει στο τηγάνι αλουμινόχαρτο και ρίχνει αυγά - Ο λόγος είναι τρομερός

Το αλουμινόχαρτο έχει αποδειχτεί σωτήριο σε άπειρα θέματα και καθημερινά μαθαίνουμε και μια νέα χρήση του που μας εκπλήσσει -δείτε εδώ τι σας παρουσιάσαμε χθες-. Σήμερα, το Athensmagazine.gr θα σου δείξει πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί στην κουζίνα αλλά όχι με τον τρόπο που γνωρίζαμε έως τώρα.

Για μια νοικοκυρά το πλύσιμο των πιάτων είναι βασανιστικό αλλά ακόμη χειρότερο είναι το πλύσιμο των ταψιών και των τηγανιών κι αυτό γιατί το λίπος από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο μένει στον πάτο του σκεύους και παίρνει ώρες ατελείωτες με τρίψιμο για να απομακρυνθεί.

Η λύση βρίσκεται στο αλουμινόχαρτο. Η γυναίκα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο βρήκε τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να λύσει το πρόβλημά της. Στρώνει, λοιπόν, τον πάτο ενός τηγανιού με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τηγανίζει κανονικά τα αυγά της. Αφού το γεύμα της είναι έτοιμο παίρνει απλά το αλουμινόχαρτο και το πετάει και με αυτόν τον τρόπο το τηγάνι της παραμένει πεντακάθαρο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη "μυστικές" χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Προσοχή: Το αλουμινόχαρτο μπορεί να γίνει τοξικό όταν...

Καθημερινά χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως το αλουμινόχαρτο, αλλά πολλοί δεν φαντάζονται πως είναι τοξικό σε κάποιες περιπτώσεις και μπορεί να βλάψει την υγεία μας.

Τα σωματίδια αλουμινίου μπορούν να μεταφερθούν στο φαγητό ειδικά όταν μαγειρεύετε το γεύμα μας τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η κατανάλωσή του έχει πιθανές συνδέσεις με ασθένειες, όπως η νόσος του Crohn.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share