Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καταγγελία βόμβα από φουρνάρισσα: Πώς εξαπατούν τους πελάτες - Δεν ξαναφάτε ψωμί

Το γνωρίζατε;

9 Ιουλίου 2020 16:39
Καταγγελία βόμβα από φουρνάρισσα: Πώς εξαπατούν τους πελάτες - Δεν ξαναφάτε ψωμί

Μία φουρνάρισσα μιλάει για τον τρόπο που εξαπατούν τους πελάτες στον φούρνο. Μετά από τα παρακάτω δεν θα θέλετε να ξαναφάτε ψωμί.

Σοκαρισμένοι ακροατές της εκπομπής «Dirty Little Secret» στο ραδιοφωνικό σταθμό Z107.7 St. Louis άκουσαν μια φουρνάρισσα που διατήρησε την ανωνυμία της να εξομολογείται πως κάποιες φορές λέει ψέματα σε πελάτες σχετικά με προϊόντα που περιέχουν γλουτένη, μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Πράγματι το ψωμί με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία.

Μηνύματα διαμαρτυρίας από ακροατές που πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που προκαλείται από τη γλουτένη, κατέκλυσαν τον σταθμό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν φάω κάτι που περιέχει γλουτένη, ζαλίζομαι», έγραψε η Κάρα Μέγιερς η οποία στη συνέχεια περιέγραψε τα προβλήματα που της προκαλεί η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν την εν λόγω πρωτεΐνη:

«Είμαι τόσο άσχημα κάποιες φορές που δεν μπορώ να περπατήσω. Ακολουθούν καούρες και εν συνεχεία εμετός. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό ξυπνάω από ένα βαθύ ύπνο έχοντας μάλιστα κάνει εμετό στον ύπνο μου. Είναι τρομακτικό και αηδιαστικό.

Και μετά ακολουθούν τρομερές κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλος και έντονη υπνηλία. Μια μικρή ποσότητα γλουτένης είναι σαν υπνωτικό για μένα. Η τελευταία φορά που κατανάλωσα προϊόν με γλουτένη κοιμήθηκα 18 ώρες σερί».

«Θα βάζατε φιστίκια σε κάποιον που γνωρίζετε πως είναι αλλεργικός σε αυτά; Τι θα λέγατε για τα οστρακοειδή; Ζω γνωρίζοντας πως κάθε μέρα το σώμα μου βρίσκεται σε διαρκή μάχη με τον εαυτό του. Είναι εξουθενωτικό. Και έπειτα το να γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι και χαρούμενοι να βλάψουν εμένα και άλλους ανθρώπους με αυτήν την ασθένεια είναι κάτι πολύ ενοχλητικό», συμπλήρωσε.

Στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν την συγκεκριμένη πρωτεΐνη προκαλεί τη λείανση ή την αδρανοποίηση των λάχνων του λεπτού εντέρου που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Η καλύτερη θεραπεία γι’ αυτήν την χρόνια πάθηση είναι η αυστηρή, χωρίς γλουτένη, δίαιτα.

«Κάπνιζα και ήμουν έξαλλη. Είναι επικίνδυνο, κάποιος μπορεί να αρρωστήσει πάρα πολύ», είπε στο Fox 2 Now η Ντάνα Σμίθ η οποία έχει διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη πάθηση. «Αυτό που θέλω είναι να ευαισθητοποιηθούν άνθρωποι που αγνοούν την πάθηση», πρόσθεσε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share