Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σταματήστε να πίνετε νερό το βράδυ απ’ το ποτήρι που έχετε δίπλα σας - Ο λόγος είναι σοβαρός...

Δείτε το γιατί...

8 Ιουλίου 2020 17:35
Σταματήστε να πίνετε νερό το βράδυ απ’ το ποτήρι που έχετε δίπλα σας - Ο λόγος είναι σοβαρός...

Το να έχετε ένα ποτήρι με νερό δίπλα σας κάθε βράδυ μπορεί να σας διευκολύνει και να μην χρειάζεται να σηκωθείτε μέσα στην νύχτα για να πάτε στη κουζίνα, ωστόσο υπάρχει λόγος για να το σταματήσετε σήμερα κιόλας.

Γνωρίζετε πως το νερό που μένει για αρκετές ώρες σε ένα ποτήρι εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας; Προφανώς όχι. Ισως, όμως, έχετε προσέξει πως αποκτά μια παράξενη γεύση, αφού από την έκθεσή του στον αέρα απορροφά διοξείδιο του άνθρακα κι ένα μικρό μέρος του μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ.

Ουσιαστικά, με απλά λόγια, αλλάζει από αυτή τη διαδικασία το pH του νερού και έτσι αλλάζει και η γεύση του. Σε συνδυασμό και με τη σκόνη που πέφτει μέσα, είναι ένας καλός λόγος για να αλλάξετε την καθημερινή αυτή συνήθεια, σε κάτι πιο ασφαλές. Ακόμα θα πρέπει να σταματήσετε να πίνετε και αυτό εδώ το νερό, γιατί κρύβει από πίσω του ένα μυστικό που λίγοι γνωρίζουν.

Δείτε το βίντεο…

Πίνετε νερό μαζί με παγάκια; Μεγάλη προσοχή

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που θα κάνεις όταν βγαίνεις να φας σε ένα εστιατόριο είναι να πιεις νερό που θα σου φέρουν. Ειδικά το καλοκαίρι τις περισσότερες φορές το ποτήρι που σου φέρνουν έχει μέσα παγάκια.

Επίσης συχνά δεν ζητάμε συγκεκριμένα εμφιαλωμένο και πίνουμε το νερό της βρύσης που μας προσφέρουν ακόμη κι αν δεν πίνουμε το νερό από τη βρύση στο σπίτι μας. Ενώ, δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν συνδυάζεται μαγειρική σόδα μαζί με νερό.

Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέχουμε περισσότερο όταν παραγγέλνουμε απ' έξω και πίνουμε νερό είναι τα παγάκια. Κι αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι το e coli μπορεί να βρεθεί στις μηχανές παραγωγής πάγου, και σε ποσοστό 70% μπορεί να βρεθούν τέτοια μικρόβια πιο συχνά και από το νερό στην τουαλέτα. Αυτό αναφέρει και το ABC News.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ίσως γιατί οι τουαλέτες καθαρίζονται συχνότερα από τις μηχανές πάγου στα μαγαζιά κι όχι μόνο. Τα παγάκια σε κάποιες περιπτώσεις (ιδιαίτερα πριν τον κορωνοϊό) έρχονται σε επαφή με τα γυμνά χέρια των σερβιτόρων που δεν χρησιμοποιούν το φτιαράκι για τον πάγο οπότε τα μικρόβια ταξιδεύουν.

Επιπλέον οι φέτες λεμονιού που έρχονται στο νερό, είναι κατά 70% γεμάτες βακτήρια σύμφωνα με έρευνα του Journal of Environmental Health μιας και συνήθως έχουν κοπεί ώρες πριν.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share