Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Μήν κάνετε το λάθος και πετάξετε πρώτα δόντια των παιδιών. Ο λόγος είναι απίστευτος

Δώστε βάση!

8 Ιουλίου 2020 09:11
Μήν κάνετε το λάθος και πετάξετε πρώτα δόντια των παιδιών. Ο λόγος είναι απίστευτος
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Η πρακτική της αποθήκευσης των δοντιών μπορεί να σώσει τη ζωή μας, θεραπεύοντας διάφορες παθήσεις!

Το χάσιμο των πρώτων δοντιών των παιδιών, είναι σαν μια ιεροτελεστία σε όλο τον κόσμο.

Είναι σημάδι πως μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Ωστόσο, τι κάνετε με τα δόντια;

Κάποιοι τα κρατούν, ενώ ορισμένοι απλά τα πετούν. Παρόλα αυτά, ένα παιδικό δόντι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Μια μελέτη, έδειξε πως τα παιδικά δόντια είναι πλούσια πηγή βλαστικών κυττάρων. Είναι σαν πρωτοκύτταρα και μπορούν να καλλιεργηθούν σε πολλαπλά είδη κυττάρων, αν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει πως, αν αργότερα στη ζωή ένα παιδί χρειαστεί αντικατάσταση ιστών για οποιονδήποτε λόγο, τα βλαστικά κύτταρα από τα παιδικά του δόντια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο απαραίτητος ιστός. Πιθανότατα, η πρακτική της αποθήκευσης των δοντιών να σώσει τη ζωή του, θεραπεύοντας διάφορες παθήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θέλει προσοχή: τα δόντια πρέπει να διατηρούνται φρέσκα. Τα βλαστικά κύτταρα υποβαθμίζονται και χάνουν τις δυνατότητές τους με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

3χρονο αγοράκι ήταν ξαπλωμένο και κοίταζε τους γονείς του - Τότε συνειδητοποίησαν την φριχτή αλήθεια...

Ένα 3χρονο αγοράκι ήταν ξαπλωμένος και κοίταζε τους γονείς του. Τότε συνειδητοποίησαν την φριχτή αλήθεια: Το αγοράκι τους ήταν παράλυτο! Ακόμη μία συγκλονιστική ιστορία είναι με ένα 5χρονο αγοράκι στο οποίο οι γιατροί είπαν ότι δεν θα περπατήσει ξανά...

Οι γονείς του δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Όταν ο Κόλιν όμως δεν μπορούσε να σηκωθεί και δυσκολευόταν να περπατήσει, παραδέχτηκαν ότι είχε εμφανιστεί το χειρότερο σενάριο. Ο Κόλιν είχε χτυπήσει το κεφάλι του το προηγούμενο βράδυ κατά την διάρκεια του αγώνα μπέιζμπολ του αδερφού του. Θα μπορούσε να ήταν διάσειση;

Όμως το αγοράκι είχε σηκωθεί και συνέχισε λες και δεν είχε συμβεί τίποτα. Ούτε ο Ντίλον ούτε η Στέφανι σκέφτηκαν τον αντίκτυπο του χτυπήματος στο κεφάλι. Δεν πίστευαν ότι είχε διάσειση. Μπορούσε να εκφράσει αυτά που ένιωθε και ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει!

Χωρίς να περιμένουν απαντήσεις, πήγαν γρήγορα τον Κόλιν στην εντατική. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 3χρονο αγοράκι δεν είχε εγκεφαλικό τραύμα. Η παράλυση του δεν είχε προκληθεί από αμέλεια των γονιών του και αυτό έκανε τον Ντίλον και την Στέφανι θα ανακουφιστούν. Αλλά ο γιος τους παρέμενε παράλυτος. Χρειάζονταν απαντήσεις.

Αγοράκι έμεινε ανάπηρο επειδή το τσίμπησε τσιμπούρι

“Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να αναπνεύσει”, είπε ο Ντίλον Η κατάσταση του αγοριού χειροτέρευε. Δεν μπορούσε να κουνηθεί από τον λαιμό και κάτω. Δυσκολευόταν να φάει και να πιει. Οι γονείς του Κόλιν παρακάλεσαν τους γιατρούς να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.

Λόγω του ότι έπεφταν τα επίπεδα οξυγόνου του, οι γιατροί ζήτησαν παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης για να αποκλείσουν την μηνιγγίτιδα. Η εξέταση βγήκε αρνητική. “Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τον γιο μου παράλυτο. Και χειροτέρευε όλο και περισσότερο”, είπε ο πατέρας του παιδιού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι αν είχε φτάσει 30 λεπτά αργότερα, δεν θα τα κατάφερνε. “Ο άντρας μου κι εγώ αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων του Μέμφις. Οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχαμε πάει 30 λεπτά αργότερα, θα είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Νόμιζα ότι θα τον έχανα.”

Αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ο Κόλιν είχε τσιμπούρι. Ναι, τσιμπούρι. Και σκότωνε το αγοράκι αργά αργά. Το τσιμπούρι ήταν πίσω από το αυτί του. Όταν το αφαίρεσαν, το αγόρι άρχισε να κινείται ξανά. Αν και τα τσιμπούρια είναι συνηθισμένα στην εντατική, ο γιατρός εξηγεί ότι η παράλυση είναι σπάνια αντίδραση στο σάλιο του παράσιτου. Δεν σχετίζεται με την βορρελίωση.

“H νευροτοξίνη κρέμεται από τους σιελογόνους αδένες τους”, λέει ο Dr. Travis, “έτσι, όσο τρέφεται το τσιμπούρι, η νευροτοξίνη εισέρχεται, σε αυτή την περίπτωση, στο αίμα του Collin και αυτό οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε ανιούσα παράλυση, η οποία αρχικά ξεκινάει από τα πόδια προκαλώντας αδυναμία στο περπάτημα.”

Αν και η παράλυση από τσιμπούρι είναι τρομακτική και εξουθενωτική, μόλις αφαιρείται, τα συμπτώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται. “Μόλις αφαιρείται το τσιμπούρι, τα συμπτώματα βελτιώνονται”, προσθέτει.

Στο παρακάτω βίντεο θα μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Κόλιν και για την παράλυση από τσιμπούρι:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share