Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έριξε μαγειρική σόδα σε παγωμένο νερό και το έχυσε στην πλάτη της - Σώθηκε από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Σωτήρια λύση!

5 Ιουλίου 2020 08:09
Έριξε μαγειρική σόδα σε παγωμένο νερό και το έχυσε στην πλάτη της - Σώθηκε από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Όλοι αγαπάμε τον ήλιο και είμαστε τυχεροί γιατί στην Ελλάδα κρατάει για πολύ καιρό κι έχουμε όλη την άνεση να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το παρακάνουμε και ξεχνιόμαστε με την ηλιοθεραπεία με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε από την παραλία κόκκινοι και με φριχτούς πόνους. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως η λύση σε κάποιο τέτοιου είδους έγκαυμα είναι το γιαούρτι, κι όμως υπάρχει μια ακόμη εξίσου δραστική λύση και κρύβεται στη μαγειρική σόδα.

Ναι, καλά ακούσατε, η μαγειρική σόδα είναι το θαυματουργό υλικό που για ακόμη μια φορά μας σώσει και θα αποδειχθεί και πάλι σωτήρια σε ένα ακόμη θέμα υγείας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βουτήξετε τα πόδια σας σε μαγειρική σόδα.

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το "δηλητήριο" και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο έγκαυμα και αφήνουμε να στεγνώσει. Την επόμενη φορά που θα έχεις ένα καλοκαιρινό... ατύχημα, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Ρίξτε μαγειρική σόδα στα λαχανικά του κήπου σας και βάλτε τέλος στον "εφιάλτη"

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα έντομα που καταστρέφουν τα λαχανικά σας; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα, ως γνωστόν, είναι θαυματουργή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα, όπως στον καθαρισμό του σπιτιού σας. Ωστόσο, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το απόλυτο κόλπο για να απομακρύνετε τα ενοχλητικά έντομα από τα λαχανικά σας με φυσικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση εντόμων που προσβάλλουν τα κηπευτικά μας, καθώς και μυκητολογικών ασθενειών, αυτό το αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα θα τα προστατεύσει.

Υλικά

  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου
  • 2 λίτρα νερό

Έβαλε τα ασημικά μέσα σε νερό με μαγειρική σόδα και τα άφησε να μουλιάσουν - Μετά από λίγο τα έβγαλε και...

Μαυρίζουν τα ασημικά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να λάμψουν ξανά; Χρησιμοποιείτε πολλά είδη καθαρισμού, που απαιτούν πολλά χρήματα για το κάθε καντήλι με την αλυσίδα του, πολύωρη ή και πολυήμερη εργασία και υπομονετικό τρίψιμο με τα χέρια; Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα!

Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή. Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί είτε στο μαγείρεμα -δείτε εδώ μια συνταγή-, είτε στον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, σας δείχνουμε με ποιο τρόπο, μπορείτε να κάνετε τα μαυρισμένα εκ της πολυκαιρίας ασημικάσας να αστράψουν μέσα σε μόνο 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς τρίψιμο, χωρίς καν να τα ακουμπήσετε και χωρίς να ξοδευτείτε αγοράζοντας διάφορα καθαριστικά προϊόντα ασημικών, και κυρίως χωρίς να καταστρέφετε τα ασημικά σας.

Να τονίσουμε, ότι το αλουμινόχαρτο με τη μαγειρική σόδα (ρίξτε αρκετή, μην την φοβάστε), προκειμένου να κάνουν την χημική αντίδραση που θα αφαιρέσει την μαυρίλα των ασημικών σε 5″ έως 10″, απαιτούν το νερό που θα βάλουμε να κοχλάζει. Αν είναι χλιαρό, δεν θα γίνει η επιθυμητή χημική αντίδραση και δε θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share