Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Αυτό είναι το μπαχαρικό που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζετε με τη ντομάτα

Προσοχή!

5 Ιουλίου 2020 07:05
Αυτό είναι το μπαχαρικό που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζετε με τη ντομάτα
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και αφόρητη ζέστη είναι σύνηθες μια σαλάτα να αποτελέσει ακόμη και το κύριο γεύμα μας. Οι ντομάτες είναι το λαχανικό που προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και γι' αυτό προτιμάται περισσότερο και φυσικά επειδή ευδοκιμεί αυτή την περίοδο. Τι λάθος κάνουμε όμως κατά την κατανάλωση της και βλάπτουμε τον οργανισμό μας και παράλληλα χάνουμε πολλά από τα θρεπτικά της στοιχεία;

ντομάτα με ρίγανη

Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ότι βάζουμε ρίγανη, συνήθως ξερή. Γιατί όμως αυτό μπορεί να αποτελεί λάθος; Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό το οποίο χρησιμοποιείται και σαν ρόφημα για να αποφευχθούν φουσκώματα και να αντιμετωπιστούν διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Δυστυχώς όμως όταν την χρησιμοποιούμε στη φυσική μορφή της προκαλεί το ακριβώς αντίθετο. Αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα θα προκαλέσει φούσκωμα και πολλές φορές ακόμη και καούρες.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια απλή σαλάτα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ελαιόλαδο στη ντομάτα σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γευστική και δροσιστική σαλάτα, ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε.

Τρώτε ντομάτες με ελαιόλαδο; Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας

Συνδυάζετε και εσείς ελαιόλαδο με ντομάτα σε καθημερινή βάση; Είναι ένας συνδυασμός, που ειδικά εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πολύ. Τι μπορεί να συμβεί όμως στο σώμα;

Ουκ ολίγες φορές, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει πως το ελαιόλαδο θεωρείται «υπερτροφή», ειδικά όταν συνδυάζετε, και ένας ακόμα μαγικός συνδυασμός είναι και αυτός με το λεμόνι. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση ελαιόλαδου, συμβάλει στην αύξηση της καλής χοληστερίνης και ταυτόχρονα στη μείωση της κακής.

Τι συμβαίνει όμως όταν όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με ντομάτα;

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share