Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πουλάνε παντού μεταλλαγμένες ντομάτες - Ο τρόπος για να τις ξεχωρίσετε και να μην βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας

Δώστε προσοχή

4 Ιουλίου 2020 08:57
Πουλάνε παντού μεταλλαγμένες ντομάτες - Ο τρόπος για να τις ξεχωρίσετε και να μην βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας

Τα γενετικά μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να βλάψουν βαριά την υγεία σας. Επειδή πλέον πουλιούνται παντού είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα. Με τον παρακάτω τρόπο θα ξεχωρίσετε τις μεταλλαγμένες ντομάτες.

Η ντομάτα είναι πολύ θρεπτική, αν και πρέπει να προσέχουμε όταν την καταναλώνουμε, αφού μέχρι και η φλούδα μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, και εδώ θα δείτε μερικές επιπτώσεις που έχει για την υγεία.

Ξέρουμε άραγε τι τρώμε; Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μεταλλαγμένα προϊόντα από τα φυσικά αν και θα έπρεπε. Υπάρχουν επιστήμονες και βιομηχανίες που τα στηρίζουν και μας επηρεάζουν να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις διαφορές και να επιλέγουμε συνειδητά. Έχει ειπωθεί κατά καιρούς ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προκαλούν αλλεργίες και ασθένειες και πολλές χώρες έχουν αποκλείσει την παραγωγή και κατανάλωσή τους, όπως η Αυστραλία, το Μεξικό, το Περού, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι θα τις ξεχωρίσετε

Τα προϊόντα για των οποίων την παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν αντιβιωτικά, παρασιτοκτόνα και λιπάσματα διαθέτουν κωδικό με 4 ψηφία. Για παράδειγμα μια μπανάνα έχει τον κωδικό 4011. Από την άλλη, τα οργανικά λαχανικά και φρούτα που παρήχθησαν δίχως συνθετικά χημικά διαθέτουν έναν πενταψήφιο αριθμό που ξεκινάει με τον αριθμό 9 ενώ τα αντίστοιχα γενετικά τροποποιημένα είδη έχουν πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει από 8. Έτσι μια οργανική μπανάνα έχει τον κωδικό 94011 ενώ η γενετικά τροποποιοιημένη μπανάνα έχει τον κωδικό 84011.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για πιο πολλές πληροφορίες.

Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η αλήθεια είναι πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αφού μας χαρίζει μια ευκολία στο να ζεστάνουμε το φαγητό μας ή ακόμη και να μαγειρέψουμε πολλά φαγητά εκεί. Όμως είναι μερικά υλικά και τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στα μικροκύματα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, δείτε εδώ το λόγο.

Ένα ακόμη υλικό που είναι απαγορευτικό για το φούρνο μικροκυμάτων είναι η ντομάτα και συγκεκριμένα η σάλτσα ντομάτας. Αναρωτιέστε γιατί; Να η απάντηση.

Βάζοντας κόκκινη σάλτσα σε ένα πιάτο και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το πιθανότερο είναι η σάλτσα –ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτής- να καταλήξει στα τοιχώματα του φούρνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share