Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ φέτα λεμονιού μέσα στο ποτό σας!

Ανατρεπτική έρευνα

3 Ιουλίου 2020 08:11
Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ φέτα λεμονιού μέσα στο ποτό σας!
Από Δανάη Πάλμου

Το παρακάτω άρθρο πρόκειται να σας αλλάξει τη ζωή, μιας και θα σταματήσετε να πίνετε το αγαπημένο σας ποτό, με τον τρόπο που ξέρατε έως τώρα. Ξανασκεφτείτε το πριν βάλετε μια φέτα λεμονιού μέσα του!

Μπορεί να αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος και γιατί αν τοποθετήσετε μια φλούδα λεμονιού στο κρεβάτι σας πριν κοιμηθείτε είναι πιο φυσιολογικό, ωστόσο υπάρχει μια έρευνα που θα δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Environmental Health», το 70% των λεμονιών ή κίτρων που συνοδεύουν το ποτό μας σε κάποιο μπαρ μεταφέρουν κρύβουν πολλούς κινδύνους, αλλά και πλήθος μικροβίων.

«Τα μικρόβια που βρέθηκαν στα δείγματα λεμονιών, είχαν όλα την προοπτική του να προκαλέσουν μεταδοτικές ασθένειες σε διάφορα μέρη του σώματός μας, αν και από την έρευνα δεν αποδείχθηκε το κατά πόσο πιθανή είναι η μετάδοση τους», τόνισαν μάλιστα οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Philip Tierno, από το «New York University» συμπλήρωσε: «Είναι τόσοι άνθρωποι που αγγίζουν κάθε φέτα λεμονιού. Την κόβουν, την τοποθετούν σε ένα ποτήρι, την ξαναπιάνουν και μετά την ρίχνουν μέσα σε ένα ποτό ή την τοποθετούν στο στόμιο του ποτηριού».

Φανταστικό: Πώς να μεγαλώσετε εύκολα μια λεμονιά από έναν μόνο σπόρο στο σπίτι σας!

Ορισμένα εσπεριδοειδή είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθούν από άλλα. Ευτυχώς, δύο από τα καλύτερα εσπεριδοειδών είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να μεγαλώσουν μέσα στο σπίτι! Όχι μόνο προσθέτουν χρώμα και ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στο σπίτι σας, θα έχετε επίσης το πλεονέκτημα να γνωρίζετε πως αυτά τα φρούτα αναπτύχθηκαν 100% βιολογικά! Οπότε, ποια είναι τα δυο φρούτα που έλεγα; Πριν όμως δούμε αυτά τα φρούτα να υπενθυμίσουμε πως εκτός από τα εσπεριδοειδή πολύ εύκολες στην καλλιέργειά τους είναι και οι ντομάτες, δείτε εδώ το απίστευτο κόλπο με τα τσόφλια των αυγών.

1. Λεμόνια

Πως να τα μεγαλώσετε:

Αν σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε τη δική σας λεμονιά, σας προτείνω να αγοράσετε ένα μικρό δενδρύλλιο (περίπου δύο ή τρία χρονών) για καλύτερα αποτελέσματα. Φύτεψε το δέντρο σας σε μια γλάστρα, με μερικές πέτρες στο δοχείο αποστράγγισης για τη βελτίωση της ροής του αέρα. Ορισμένα χώματα έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και είναι μια αξιόλογη επένδυση αν μπορείτε να τα βρείτε.

Δώστε του άφθονο φως του ήλιου (8-10 ώρες την ημέρα), και νερό αρκετά συχνά, αλλά όχι πολύ. Σε περίπου 6-9 μήνες, τα λεμόνια σας θα είναι έτοιμα!

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε επίσης να μεγαλώσετε μια λεμονιά από έναν σπόρο. Αυτή η διαδικασία διαρκεί προφανώς περισσότερο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε:

 • Οργανικό δενδρύλλιο λεμονιάς
 • Χώμα καλής ποιότητας
 • Μια γλάστρα με σωστές διαστάσεις
 • Ένα όμορφο σημείο με ήλιο στο σπίτι σας, ή μια λάμπα

Για να μεγαλώσετε μια λεμονιά από σπόρους θα χρειαστείτε:

 • Βρέξτε το χώμα μέχρι να είναι υγρό – αλλά όχι μούσκεμα – μέχρι κάτω.
 • Γεμίστε την γλάστρα σας με χώμα περίπου 2,5 εκατοστά πριν το χείλος.
 • Κόψτε ένα λεμόνι και αφαιρέστε τον σπόρο.
 • Ενώ ο σπόρος είναι ακόμη υγρός φυτέψτε τον σε βάθος περίπου 1,5 εκατοστού στο κέντρο της γλάστρας.
 • Ψεκάστε το χώμα με λίγο νερό.
 • Καλύψτε την γλάστρα με διάφανη μεμβράνη. Ανοίξτε μερικές τρύπες από πάνω για αέρα.
 • Βάλτε την γλάστρα σε ένα σημείο με ήλιο.
 • Συνεχίστε να ψεκάζετε την γλάστρα με νερό ώστε να μην στεγνώσει. Προσοχή μην το παρακάνετε.
 • Σε δυο εβδομάδες θα πρέπει να εμφανιστεί το πρώτο κλωναράκι. Σε αυτό το σημείο αφαιρέστε την μεμβράνη.
 • Σιγουρευτείτε ότι παίρνει αρκετό φως.
 • Φροντίστε να μην αρρωστήσει από τα παράσιτα.
 • Όταν το φυτό μεγαλώσει αρκετά, αλλάξτε του γλάστρα, σε μια πιο μεγάλη. Τα μεγαλύτερα φυτά δεν χρειάζονται τόσο νερό όσο τα μικρότερα.

2. Μανταρίνια

Τα μανταρίνια είναι απολύτως νόστιμα. Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, και πολλά άλλα καλά πράγματα!

Πως να τα μεγαλώσετε:

Η μέθοδος δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτή για την λεμονιά. Είναι όμως πιο δύσκολα να τα μεγαλώσετε από σπόρο, οπότε προτείνουμε να αγοράστε δενδρύλλιο.

Θέλουν αρκετό ήλιο και μεταφύτευση όταν μεγαλώσει αρκετά.

Τώρα που γνωρίζετε πως να τα μεγαλώσετε, μην περιμένετε… Ξεκινήστε!

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τεχνικές για να μεγαλώσετε τον σπόρο σας:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share