Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

13 τροφές που μας γερνάνε "ύπουλα" - Σταματήστε να τις τρώτε

Προσοχή!

30 Ιουνίου 2020 07:44
13 τροφές που μας γερνάνε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Γνωρίζετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε γιατί γερνάνε ύπουλα; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τροφές, οι οποίες προκαλούν πρώιμη γήρανση. Δηλαδή, γήρανση που προκαλείται πριν από την ώρα της. Ο λόγος είναι η κακή διατροφή και όχι, η υγιεινή διατροφή, που προστατεύει τον οργανισμό, θωρακίζοντάς τον.

Μάλλον γνωρίζατε ήδη, ότι πέρα από το κάπνισμα και την ανεπαρκή προστασία στον ήλιο υπάρχουν και άλλες συνήθειες που γερνούν την επιδερμίδα, όπως μια ανθυγιεινή διατροφή βασισμένη στη ζάχαρη και το fast food. Είχατε όμως ποτέ φανταστεί, ότι ακόμα και ένα "υγιεινό σνακ", που μέχρι σήμερα μπορεί να καταναλώνατε με τις χούφτες, επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης;

Ο λόγος για τα αποξηραμένα φρούτα, στα οποία συνηθίζετε να καταφεύγετε, ως μια πιο φυσική εναλλακτική των γλυκών, όταν έχετε λιγούρες ή αναζητάτε μια εύκολη και πλούσια πηγή ενέργειας. Στην πραγματικότητα όμως, σαμποτάρουν την υγεία και την όψη του προσώπου τουλάχιστον με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Δείτε παρακάτω και τις υπόλοιπες 12 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε:

  • Ζάχαρη
  • Ενεργειακά ποτά
  • Τηγανιτές τροφές
  • Επεξεργασμένο κρέας
  • Φαστ φουντ
  • Φυτικά έλαια
  • Αλκοόλ
  • Πικάντικες τροφές
  • Υδατάνθρακες/αλεύρι
  • Τροφές πλούσιες σε αλάτι
  • Ρυζογκοφρέτες
  • Μαργαρίνη

Τεράστια προσοχή: 7 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν γιατί απελευθερώνουν τοξίνες

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ξανά για απελευθερώνουν πολλές τοξίνες; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και θα σας τις παρουσιάσει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τα 9 τρόφιμα που καταστρέφουν τον εγκέφαλο.

Πολλές φορές τυχαίνει να μας μείνει και φαγητό και οι περισσότεροι έχουμε μάθει να μην το πετάμε, αλλά να το κρατάμε για την επόμενη ημέρα.

Είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε, ότι δεν είναι όλα τα τρόφιμα ασφαλή για να τα κρατάμε και να τα ξαναζεσταίνουμε. Μερικά μπορεί να αποβούν ακόμη και δηλητηριώδη! Προσέξτε τα παρακάτω 7 τρόφιμα:

Πατάτες

Οι πατάτες αρχίζουν να αναπτύσσουν βακτήρια σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να τις βάζετε στο ψυγείο και να ζεσταίνετε την ποσότητα που θέλετε να φάτε.

Κρεμμύδι, σέλινο και παντζάρια

Αυτά είναι υλικά που βρίσκουμε συνήθως σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε μια σούπα, μπορεί να απελευθερωθούν νιτρικά άλατα από τα λαχανικά και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Μανιτάρια

Όταν ξαναζεσταίνουμε τα μανιτάρια, η πρωτεΐνη τους αλλοιώνεται και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Είναι καλό να τα καταναλώνουμε απευθείας και να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο το πολύ για μία μέρα.

Ρύζι

Το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου αρχίζει να αναπτύσσει βακτήρια που προκαλούν δηλητηρίαση. Για να αποφύγετε την διάρροια και τον εμετό, βολέψτε το σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο.

Λάδια

Τα λάδια όπως το καρυδέλαιο, το έλαιο φουντουκιού, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και το έλαιο από αβοκάντο ταγγιάζουν πολύ γρήγορα. Αν τα ξαναζεστάνετε, μπορεί να απελευθερώσουν βλαβερά ακόρεστα λιπαρά.

Αβγά

Όπως και να τα μαγειρεύετε, καλό είναι να μην τα ξαναζεσταίνετε. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, μπορεί να προκαλέσετε ανεπιθύμητες παρενέργειες στο πεπτικό σας σύστημα.

Κοτόπουλο

Όπως και τα αβγά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αν το ξαναζεστάνετε, μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονο, εμετό και διάρροια. Αν θέλετε πραγματικά να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένο και ότι είναι ζεστό στην μέση. Ίσως είναι πιο ασφαλές να το φάτε κρύο ή σε σαλάτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share