Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Αν τα νύχια σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να...Δώστε προσοχή

Μην το αγνοήσετε

29 Ιουνίου 2020 17:10
Αν τα νύχια σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να...Δώστε προσοχή
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Αν τα νύχια στα δάχτυλα σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να έχετε πληκτροδαχτυλία, δηλαδή διεύρυνση της τελικής ονυχοφόρου φάλαγγας των δακτύλων με απώλεια της αντίστοιχης γωνίας. Τι μαρτυρά για την υγεία όμως;

Τα νύχια φανερώνουν πολλά για την υγεία του καθενός, για αυτό αν σπάνε συχνά μην το αγνοήσετε, αφού όπως θα διαβάσετε εδώ είναι ένα σημάδι. Ό,τι περίεργο παρατηρήσετε μην το αγνοείτε.

Αυξομείωση της ονυχοφόρου φάλαγγος και επιμήκυνση των ονύχων, συμβαίνει συχνά με πληκτροδακτυλία, ενώ οι ανωμαλίες σχηματισμού των τριχοειδών της ονυχοφόρου φάλαγγος, βρίσκονται με τριχοειδοσκόπηση.

Πρόκειται για διεύρυνση των άκρων των δακτύλων σαν πλήκτρα τύμπανου με σπαθοειδή (σαν σπάτουλα) νύχια, αποτέλεσμα της έντονης υπερπλασίας του ιστού των άκρων όλων των δακτύλων με αύξηση του διαμετρήματος των αρτηριών των δακτύλων και σχηματισμό αρτηριοφλεβικών αναστομώσεων.

Η πληκτροδακτυλία (Clubbed Fingers) χαρακτηρίζεται από ελάττωση της ονυχοφαλαγγικής γωνίας. Συνοδεύει πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή νεοπλάσματα πνευμόνων, και παθήσεις των πνευμόνων, μεσοθηλίωμα, βρογχεκτασία, κίρρωση ήπατος μπορεί να συνοδεύεται από Υπερτροφική Οστεοαρθροπάθεια.

Κάνει κακό το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια; Θα σας σοκάρει η αλήθεια

Κυκλοφορούν πολλές τρομακτικές ιστορίες για την διαδικασία του ημιμόνιμου μανικιούρ. Ποια είναι όμως η αλήθεια και πότε μπορούν να κάνουν κακό στα νύχια;

Η ειδικός σε ζητήματα περιποίησης νυχιών Suzie από το Nail Career Education μας ξεδιαλύνει τις απορίες. Μαζί με τον επιστήμονα και βιομηχανικό σύμβουλο Doug Schoon λένε όχι στο ημιμόνιμο. Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο απλό. Μάλιστα το φουρνάκι στο οποίο γίνεται μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, για αυτό και πρέπει να ελέγχετε τι λάμπες χρησιμοποιεί μέσα.

Σίγουρα έχετε πάει σε ινστιτούτο νυχιών και έχετε δει τις αισθητικούς να περιποιούνται με βίαιο τρόπο τα νύχια των πελατισσών. Ίσως έχετε δοκιμάσει να κάνετε κάποια θεραπεία στα νύχια. Τα κοψίματα και τα σκισίματα είναι σίγουρο κομμάτι της διαδικασίας.

Ο Doug και η Suzie εξηγούν ότι αν το ημιμόνιμο γίνει, διατηρηθεί και αφαιρεθεί σωστά, τότε τα τεχνητά νύχια δεν θα κάνουν κακό στο φυσικό νύχι. Τι είναι σωστό, όμως; Για αρχή, δεν πρέπει να προκαλεί πόνο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η αφαίρεση των νυχιών. Στα ινστιτούτα η δουλειά γίνεται γρήγορα και όχι με σωστό τρόπο.

Αυτό μπορεί να κάνει κακό στα νύχια και να τα αποδυναμώσει. Δείτε στο βίντεο την προσωπική μέθοδο της Suzie για την αφαίρεση του ημιμόνιμου και του τζελ. Δεν είναι γρήγορη, αλλά δεν θα σας προκαλέσει πόνο. Άλλο ένα πρόβλημα είναι η αρχική εφαρμογή του ημιμόνιμου. Ακούγονται ιστορίες για λοιμώξεις, σκισμένα νύχια και φλεγμονές.

Τα νύχια δεν πρέπει να λιμάρονται, αλλά να λειαίνονται με τον τροχό, πριν μπουν τα ψεύτικα νύχια. Αν η αισθητικός σας πιάσει την λίμα, τότε τρέξτε. Πολύ πιθανό να κάνει κακό στο δέρμα από κάτω. Επίσης, η συσκευή που στεγνώνει τα νύχια με το υπεριώδες φως δεν πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε λες και πήρατε φωτιά.

Για να διατηρήσετε τα νύχια σας, καθαρίζετέ τα τακτικά με ένα βουρτσάκι. Καθώς μεγαλώνουν, θα χρειάζεται να τα ανανεώνετε. Η αισθητικός σας έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την σωστή υγιεινή των νυχιών, αλλά κι εσείς πρέπει να κάνετε το κομμάτι σας.

Αν τα φτιάχνετε μόνες σας, τότε ακολουθείτε τις οδηγίες της Suzie στο βίντεο. Αν ετοιμάζετε το δικό σας διάλυμα για μούλιασμα, τότε ζεστάνετε λίγο το μπουκάλι του ασετόν κάτω από καυτό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share