Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Έτρωγε από μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα! Μια εβδομάδα μετά έπαθε το απίθανο

Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

29 Ιουνίου 2020 13:58
Έτρωγε από μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα! Μια εβδομάδα μετά έπαθε το απίθανο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Λατρεύετε το σκόρδο και το έχετε εντάξει στην καθημερινή σας διατροφή; Τότε έχετε κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας! Τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία είναι πάρα πολλά!

«Λίγο σκόρδο την ημέρα, κάνει το γιατρό πέρα.» Αυτή η παροιμία ισχύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης σκόρδου… και κάθε νέα μελέτη αποκαλύπτει ακόμη περισσότερα οφέλη!

Αναρίθμητοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το σκόρδο επί αιώνες (το συνιστούσε ακόμη και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής) καθώς είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 4 σκελίδων σκόρδου την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ποικίλων ασθενειών.

Με την ευκαιρία διαβάστε και ποιες είναι οι παρενέργειες του σκόρδου!

Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των allium (όπως τα κρεμμύδια και τα πράσα) και περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία. Η αλισίνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Η κατανάλωση μερικών σκελίδων σκόρδου την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει με τους ακόλουθους τρόπους:

Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου
Το ίδιο ισχύει και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια. Αυτό το κοινό συστατικό περιέχει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την αρνητική δράση των ελεύθερων ριζών.

Άλλα οφέλη του σκόρδου είναι ότι προστατεύει ενάντια στα προβλήματα του pH ενώ παράλληλα ενισχύει τον αριθμό των ενζυματικών «καθαριστών» που βοηθούν στον καθαρισμό της κυκλοφορίας του αίματος.

Έτρωγε από μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα! Μια εβδομάδα μετά έπαθε το απίθανο

Μειώνει τη χοληστερόλη

Το σκόρδο συνιστάται για τους ανθρώπους που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL), όπως επίσης και για ανθρώπους με ιστορικό καρδιακών παθήσεων ή καρδιακών προσβολών.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Καταπολεμά τους ιούς

Το σκόρδο μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από κρυολογήματα ή τον πονόλαιμο. Η διάρκεια των περισσότερων συμπτωμάτων μπορεί να μειωθεί έως και κατά 70%.

Αν είστε ευάλωτοι στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών ή αρρωσταίνετε πολλές φορές το χειμώνα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε την τακτική κατανάλωση του σκόρδου.

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Για τις γυναίκες που έχουν φτάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, άλλο ένα από τα οφέλη του σκόρδου είναι ότι μπορεί να μειώσει μερικές από τις πιο κοινές δυσκολίες των αποδυναμωμένων οστών. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει το οιστρογόνο και αυτό μπορεί να αποτελεί μια εξήγηση για αυτή την ασυνήθιστη ανακάλυψη.

Βελτιώνει τη σωματική απόδοση

Επί αιώνες το σκόρδο χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση της κόπωσης και την αύξηση της σωματικής παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα έτρωγαν σκόρδο πριν από κάθε αγώνα.

Το σκόρδο συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική απόδοση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share