Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κρέας, σκόρδο κι άλλα 3 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε καθημερινά - Οι δερματολόγοι αποκαλύπτουν

Αν θέλετε να έχετε όμορφο δέρμα!

28 Ιουνίου 2020 14:05
Κρέας, σκόρδο κι άλλα 3 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε καθημερινά - Οι δερματολόγοι αποκαλύπτουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώτε καθημερινά, αν θέλετε να έχετε ένα λαμπερό δέρμα; Το Athensmagazine.gr θα σας τις παρουσιάσει παρακάτω, όπως έκανε και με τις 7 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν.

Αν θέλετε να έχετε όμορφο δέρμα χωρίς ρυτίδες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ένα από τα οποία είναι το κολλαγόνο.Τα καλλυντικά προϊόντα δεν αρκούν για να διατηρείτε υγιή την επιδερμίδα σας. Πρέπει επίσης να επιμείνετε σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναδείξουμε τα 5 τρόφιμα που περιέχουν κολλαγόνο για το δέρμα σας ή συμβάλλουν στην παραγωγή του. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Σκόρδο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σκόρδο πρέπει να είναι στη διατροφή σας. Αυτή η φαρμακευτική τροφή περιέχει πολύ θείο. Αυτό το προϊόν, το οποίο έχει επίσης ιδιότητες αποτοξίνωσης, συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να το καταναλώνετε ωμό ή σε κάψουλες.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και περιέχουν επίσης θείο. Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε θείο, διευκολύνουν την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα.

Κρέας

Το κολλαγόνο είναι αυτό που κάνει το κρέας σκληρό. Οι σκληρές ίνες του είναι που το κάνουν δύσκολο στη μάσηση. Συστήνουμε ιδιαίτερα το βόειο κρέας, το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα. Ορισμένα μέρη των ζώων, όπως τα πόδια, περιέχουν πολύ κολλαγόνο.

Λιπαρά ψάρια

Αν και δεν περιέχουν πολύ κολλαγόνο, πρέπει να επισημανθεί, ότι είναι πλούσια σε λυσίνη. Αυτό το αμινοξύ είναι θεμελιώδες για το σχηματισμό κολλαγόνου για όμορφο δέρμα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πραγματικά καλά για τη θρέψη του δέρματός σας.

Ωστόσο, αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα μεγάλα ψάρια (σολομός, τόνος, ξιφία) μπορούν επίσης να περιέχουν βαρέα μέταλλα. Επομένως, συνιστάται να επιλέγετε μικρότερα ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί ή αντσούγιες.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γάλα και τα παράγωγά του περιέχουν υψηλά επίπεδα προλίνης και λυσίνης. Αυτά τα αμινοξέα ενισχύουν το σχηματισμό του κολλαγόνου. Ωστόσο, για να βελτιώσετε την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, σας προτείνουμε να τα καταναλώνετε εκτός των κύριων γευμάτων σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share