Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τεράστια προσοχή: 7 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν γιατί απελευθερώνουν τοξίνες

Δώστε βάση!

28 Ιουνίου 2020 07:25
Τεράστια προσοχή: 7 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν γιατί απελευθερώνουν τοξίνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ξανά για απελευθερώνουν πολλές τοξίνες; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και θα σας τις παρουσιάσει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τα 9 τρόφιμα που καταστρέφουν τον εγκέφαλο.

Πολλές φορές τυχαίνει να μας μείνει και φαγητό και οι περισσότεροι έχουμε μάθει να μην το πετάμε, αλλά να το κρατάμε για την επόμενη ημέρα.

Είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε, ότι δεν είναι όλα τα τρόφιμα ασφαλή για να τα κρατάμε και να τα ξαναζεσταίνουμε. Μερικά μπορεί να αποβούν ακόμη και δηλητηριώδη! Προσέξτε τα παρακάτω 7 τρόφιμα:

Πατάτες

Οι πατάτες αρχίζουν να αναπτύσσουν βακτήρια σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να τις βάζετε στο ψυγείο και να ζεσταίνετε την ποσότητα που θέλετε να φάτε.

Κρεμμύδι, σέλινο και παντζάρια

Αυτά είναι υλικά που βρίσκουμε συνήθως σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε μια σούπα, μπορεί να απελευθερωθούν νιτρικά άλατα από τα λαχανικά και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Μανιτάρια

Όταν ξαναζεσταίνουμε τα μανιτάρια, η πρωτεΐνη τους αλλοιώνεται και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Είναι καλό να τα καταναλώνουμε απευθείας και να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο το πολύ για μία μέρα.

Ρύζι

Το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου αρχίζει να αναπτύσσει βακτήρια που προκαλούν δηλητηρίαση. Για να αποφύγετε την διάρροια και τον εμετό, βολέψτε το σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο.

Λάδια

Τα λάδια όπως το καρυδέλαιο, το έλαιο φουντουκιού, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και το έλαιο από αβοκάντο ταγγιάζουν πολύ γρήγορα. Αν τα ξαναζεστάνετε, μπορεί να απελευθερώσουν βλαβερά ακόρεστα λιπαρά.

Αβγά

Όπως και να τα μαγειρεύετε, καλό είναι να μην τα ξαναζεσταίνετε. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, μπορεί να προκαλέσετε ανεπιθύμητες παρενέργειες στο πεπτικό σας σύστημα.

Κοτόπουλο

Όπως και τα αβγά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αν το ξαναζεστάνετε, μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονο, εμετό και διάρροια. Αν θέλετε πραγματικά να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένο και ότι είναι ζεστό στην μέση. Ίσως είναι πιο ασφαλές να το φάτε κρύο ή σε σαλάτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share