Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία - Μην τυλίγετε το τυρί με πλαστική μεμβράνη

Προσοχή

24 Ιουνίου 2020 19:55
Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία - Μην τυλίγετε το τυρί με πλαστική μεμβράνη

Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται σωστά, για να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία. Αν κάνετε το λάθος με την πλαστική μεμβράνη πρέπει να το σταματήσετε.

Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του. Πολλοί για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουν στο ψυγείο, αντί σε ένα αεροστεγές τάπερ. Σας έχουμε βρει και το κόλπο για να μην μουχλιάζει, το οποίο θα δείτε εδώ.

Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.

Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά. Παρατηρούνται πολλές δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.

Μεγάλη απάτη με το τυρί στις ταβέρνες - Μην ξαναπάρετε φέτα

Κάποια από τα φαγητά στις ταβέρνες δεν είναι αυτά που νομίζαμε. Ένα από αυτά είναι και το τυρί φέτα, και σας έχουμε τον λόγο για να μην παραγγείλετε ξανά.

Εκτός, λοιπόν, από τα μπιφτέκια και τον κιμά, που υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν να μην τρώτε σε ταβέρνες, στην λίστα των απαγορευμένων προστίθεται και η φέτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων είχαν βρεθεί το 2017 με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη Φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβιου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share