Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτρωγε μια ντομάτα κάθε μέρα και χάρισε στον οργανισμό της κάτι μοναδικό

Θαυματουργό!

24 Ιουνίου 2020 08:15
Έτρωγε μια ντομάτα κάθε μέρα και χάρισε στον οργανισμό της κάτι μοναδικό

Ως γνωστόν, η ντομάτα είναι ένα φρούτο με πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό μας και την υγεία μας. Είναι ένα υλικό που πάντα υπάρχει σε όλα τα σπίτια μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, στο μαγείρεμα αλλά και σε χειροποίητα προϊόντα ομορφιάς, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μια μάσκα ομορφιάς με ευεργετικά οφέλη για την επιδερμίδα σας. Τι θα συμβεί όμως αν καταναλώνετε μια ντομάτα σε καθημερινή βάση;

Τι προσφέρει στον οργανισμό

  • Τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Παράλληλα, χαμηλώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
  • Έχει την ικανότητα να προστατεύει την επιδερμίδα από ακμή και ηλιακά εγκαύματα. Έτσι, το δέρμα φαίνεται λαμπερό και νεανικό.
  • Η ντομάτα εξυπηρετεί και στην απώλεια βάρους.
  • Παρέχει ενέργεια στον οργανισμό, αφού περιέχει φυλλικό οξύ.
  • Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και έτσι ενδυναμώνει τα οστά μας.
  • Βελτιώνει την όραση, καθώς προσφέρει την βιταμίνη Α.
  • Κάνει τα μαλλιά να φυτρώνουν πιο γρήγορα και να είναι πιο γερά.

Η υπερβολική κατανάλωση βλάπτει

Σε περίπτωση που καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα ντομάτας, αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι σου, επειδή είναι πολύ όξινη τροφή. Εκτός αυτού, με την υπερκατανάλωση του φρούτου αυτού, μπορεί να αποκτήσεις πέτρα στα νεφρά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας ασβεστίου.

Τρώτε ντομάτα με ρόδι; Σταματήστε το αμέσως!

Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει οι περισσότεροι δυσκολεύονται να φάνε κάποιο βαρύ φαγητό και προτιμούν να καταφεύγουν σε πιο ελαφριά και δροσιστικά πιάτα όπως για παράδειγμα μια σαλάτα. Ένα από τα κύρια συστατικά μιας δροσερής σαλάτας είναι η ντομάτα και όπως όλοι ξέρουμε η ντομάτα είναι ένα υλικό με ευεργετικές ιδιότητες όμως είναι πολλές οι φορές που ένα τραγικό μας λάθος μπορεί να την καταστρέψει, για παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί τόσο καιρό κόβετε λάθος τη ντομάτα σας.

Ένα ακόμη λάθος είναι ο συνδυασμός της με το ρόδι. Γιατί όμως ένας τέτοιος συνδυασμός είναι λάθος και σε τι μπορεί να μας βλάψει; Ως γνωστόν η ντομάτα είναι ένα υλικό αρκετά όξινο γι' αυτό και οι περισσότεροι σεφ προτείνουν στις κόκκινες σάλτσες με φρέσκια ντομάτα να προστίθεται ζάχαρη.

Το ρόδι από την άλλη είναι ένα εξίσου όξινο υλικό με ιδιαίτερη και μεταλλική γεύση. Ο συνδυασμός τους λοιπόν αν δεν συμπληρωθεί στη σαλάτα κάτι με γλυκιά γεύση μπορεί να αποβεί μοιραίος για το στομάχι μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μια δροσερή σαλάτα και να προσθέσετε ντομάτα και ρόδι φτιάξτε ένα dressing με βάση το μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό συστατικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share