Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γυναίκες προσοχή: 3 κίνδυνοι που έχετε στην καθημερινότητά σας και τους αγνοούσατε!

Δώστε βάση!

17 Ιουνίου 2020 11:23
Γυναίκες προσοχή: 3 κίνδυνοι που έχετε στην καθημερινότητά σας και τους αγνοούσατε!

Πολλά είναι τα λάθη που κάνουν όλες οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους και βλάπτουν τον οργανισμό τους σε βαθμό που ούτε οι ίδιες δεν πίστευαν. Συνήθως αφορούν το ντύσιμο τους, τα παπούτσια, τα εσώρουχα ή ακόμη κι ένα απλό ρούχο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι αυτό με το σουτιέν, δείτε εδώ για ποιο λόγο όλοι οι γιατροί εθιστούν την προσοχή.

Ψηλοτάκουνα

Δεν υπάρχει τίποτα από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ώστε μια γυναίκα να αισθάνεται ψηλή, λεπτή και σέξι. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερα προβλήματα ποδιών από τους άνδρες; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Auburn ο κύριος ένοχος είναι τα τακούνια που όσο ψηλότερα και στενότερα είναι, τόσο χειρότερα.

Προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα, τα κότσια, οι καλοί, η σφυροδακτυλία, το διάστρεμμα αστραγάλων, ο πόνος στο γόνατο και το ισχίο και νευρικές βλάβες είναι το τίμημα που πληρώνουν ορισμένες γυναίκες για να είναι μοντέρνες.

Επιπλέον, η χρήση ψηλών τακουνιών μπορεί να συμβάλει στη φθορά του χόνδρου που υπάρχει στις αρθρώσεις προκαλώντας οστεοαρθρίτιδα. Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, οι γιατροί συστήνουν να περιορίσετε τη χρήση των τακουνιών και να επιλέξετε ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι πιο άνετα και προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη, ειδικά όταν περπατάτε σε μεγάλες αποστάσεις.

Λάθος μέγεθος σουτιέν

Σουτιέν με λάθος μέγεθος ή με κακή τοποθέτηση μπορεί να προκαλέσουν πόνους στην πλάτη, στον ώμο και στη σπονδυλική στήλη. Πάντα να δοκιμάζετε το σουτιέν, πριν το αγοράσετε. Εάν έχετε μεγάλο στήθος, αποφύγετε τα σουτιέν με λεπτές τιράντες. Εάν έχετε μικρό στήθος, τα μεταλλικά κουμπώματα δεν πρέπει να πιέζουν το δέρμα σας.

Πένσιλ φούστες

Επειδή φέρνουν τα πόδια σας πολύ κοντά το ένα στο άλλο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε την ισορροπία σας και να πέσετε. Περιορίζουν τις κινήσεις σας, από το περπάτημα μέχρι την οδήγηση, αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορούν να προκαλέσουν μυϊκούς πόνους και παραμορφώσεις στα γόνατα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share