Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Βάλτε στο αυτί σας σκόρδο - Θα σωθείτε από ένα πρόβλημα

Τρομερό κόλπο!

17 Ιουνίου 2020 11:30
Βάλτε στο αυτί σας σκόρδο - Θα σωθείτε από ένα πρόβλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι θα συμβεί αν μέσα στο αυτί σας τοποθετήσετε ένα σκόρδο; Η ομάδα του Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω το απόλυτο κόλπο, όπως έκανε και χθες με το σκόρδο στην τροφή του σκύλου σας -διαβάστε εδώ περισσότερα-.

Το σκόρδο είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής μεταξύ των υγιεινών προϊόντων. Είναι απαραίτητο για την πρόληψη του κρυολογήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες, βοηθά στη μείωση του οιδήματος και την ανακούφιση του πόνου.

Για την εξάλειψη του πόνου στο αυτί το σκόρδο είναι το καλύτερο οποιοδήποτε φάρμακο. Περιλαμβάνει ενώσεις οι οποίες διαπερνούν το δέρμα και απορροφώνται μέσα στο εσωτερικό του αυτιού παρέχοντας αντιφλεγμονώδη δράση.

σκόρδα tips

Είναι αρκετή για να συντρίψει τον πόνο μια σκελίδα σκόρδο , τυλίξτε την με ένα μαλακό πανί και τοποθετήστε την στο αυτί για 30 λεπτά. Η διαδικασία αυτή ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στην επούλωση.

  • Μην τοποθετείτε το σκόρδο πολύ βαθιά μέσα στο αυτί.
  • Μην χρησιμοποιείτε πολύ μικρό κομμάτι σκόρδου.
  • Ετοιμαστείτε για μια μυρωδιά σκόρδου μετά από μια τέτοια διαδικασία.

Το σκόρδο έχει μια συγκεκριμένη οσμή που οφείλεται στο allicin, μία χημική ένωση που παράγεται όταν το σκόρδο καταστραφεί η στην ακεραιότητα των κυττάρων. Η Allicin είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό για το οποίο εκτιμούμε τόσο πολύ το σκόρδο. Η Allicin είναι μια ισχυρή ουσία, έτσι ώστε να φροντίσει το δέρμα σας από εγκαύματα (είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ύφασμα επειδή θα έρθει επαφή με το δέρμα το σκόρδο). Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το σκόρδο είναι η θεραπεία για όλες τις ασθένειες.

Θαυματουργό: Τι κάνουν 6 ψημένες σκελίδες σκόρδο στο σώμα μέσα σε 24 ώρες

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στις δίαιτες για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών. Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ψημένο σκόρδο;

1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.

2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

6-7 ώρες: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου, αφού έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, αρχίζουν να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες ενάντια στα βακτήρια του σώματος.

6-10 ώρες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θρεπτικά συστατικά έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο, παρέχοντας προστασία ενάντια στην οξείδωση.

10-24 ώρες: Μετά την πέψη (κατά την πρώτη ώρα), το σκόρδο ξεκινά τη διαδικασία καθολικού καθαρισμού του σώματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share