Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

9 κατεψυγμένες τροφές που δεν πρέπει να… αγοράζετε - Κάποιες τις έχετε στο ψυγείο σας

Προσοχή!

16 Ιουνίου 2020 07:35
9 κατεψυγμένες τροφές που δεν πρέπει να… αγοράζετε - Κάποιες τις έχετε στο ψυγείο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακαλύψαμε 9 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε από τα σούπερ μάρκετ. Σίγουρα, κάποιες από αυτές θα τις έχετε στο ψυγείο σας. Το Athensmagazine.gr θα σας τις παρουσιάσει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις τροφές που κόβουν την όρεξη.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα στα κατεψυγμένα τρόφιμα και οι νέες μέθοδοι στιγμιαίας κατάψυξης διατηρούν σχεδόν ανέπαφα τα θρεπτικά συστατικά τους και τη φρεσκάδα τους ενώ οι σύγχρονοι καταψύκτες τα διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που είναι πολύ καλύτερα φρέσκα για πολλούς λόγους. Δείτε μερικά και ξανασκεφτείτε το:

ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΨΑΡΙ

Παρόλο που είναι πολύ καλύτερο από ότι ήταν στο παρελθόν, το παναρισμένο τρόφιμο περιέχει πολλές τεχνητές ουσίες, τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συντηρητικά καθώς και πολύ αλάτι, ζάχαρη, Ε και λάδι καρύδας. Τα οικονομικότερα προϊόντα είναι πιο πιθανόν να περιέχουν όλα αυτά τα ανεπιθύμητα συστατικά. Θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε κατεψυγμένη πρωτεΐνη και να την πανάρετε μόνοι σας στο σπίτι με μπαγιάτικο ψωμί ή έτοιμη τριμμένη φρυγανιά.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΑΓΩΤΟΥ

Οι οικογενειακές συσκευασίες παγωτού μπορεί να σας οδηγούν κάποιες φορές στην… ακολασία αλλά είναι πολύ πιο οικονομικές. Παρόλο που ίσως είναι πρακτικές και πιο χαριτωμένες, οι ατομικές συσκευασίες είναι ακριβότερες.

ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΚΑΙ ΚΡΕΠΕΣ

Η βασική συνταγή για πανκέικ και κρέπες περιέχει τρία ουσιαστικά συστατικά, αυγά, αλεύρι και γάλα καθώς και λίγο λάδι για το τηγάνι. Τα κατεψυγμένα πάνκεικ περιέχουν δέκα και παραπάνω επιπλέον συστατικά τα οποία σίγουρα δεν θα επιλέγατε να προσθέσετε εάν τα φτιάχνατε στο σπίτι όπως συντηρητικά Ε και ζάχαρη. Φτιάξτε τα δικά σας πάνκεικς, είναι πάρα πολύ εύκολα και είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΖΥΜΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εάν δεν ζείτε στη Γαλλία μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχετε στην κατάψυξη μερικά κατεψυγμένα κρουασάν ή τσερουκάκια με σοκολάτα. Δυστυχώς όμως τα τρόφιμα αυτά είναι πολύ επεξεργασμένα και ως τούτου καθόλου υγιεινά. Καλύτερα να πάτε στον φούρνο της γειτονιάς σας ή να τα τρώτε όσο πιο σπάνια μπορείτε.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΠΙΤΣΑ

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2011 από την ομάδα καταναλωτών της Βρετανίας ‘Which?’, οι κατεψυγμένες πίτσες περιέχουν πολλά άχρηστα λιπαρά, υπερβολικό αλάτι και αμφίβολης προέλευσης υλικά σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε τη δική σας ζύμη για πίτσα και επιλέξτε απλά υλικά για γαρνιτούρα τα οποία δεν χρειάζεται να είναι ακριβά.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Έρευνα από τον Guardian κατέληξε στο, ότι τα κατεψυγμένα στήθη κοτόπουλου φουσκώνονται με νερό και άλλα πρόσθετα τα οποία αποτελούν το ένα πέμπτο του βάρους τους. Παρόλο που δεν είναι παράνομο, θα πρέπει να αναφέρεται στη λίστα με τα συστατικά. Αναζητήστε στην ετικέτα αναφορές όπως 85% κοτόπουλο, νερό, αλάτι.

Το να τρώτε μία στις τόσες λουκάνικο ή μπέικον, δεν χάθηκε και ο κόσμος, αλλά από τη στιγμή που αποδείχθηκε, ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι καρκινογόνο ο ΠΟΥ προτείνει την μείωση της κατανάλωσης όλων των επεξεργασμένων κρεάτων, τόσο των φρέσκων όσο και των κατεψυγμένων. Προτιμήστε τα μη επεξεργασμένα φρέσκα κρέατα.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Όλοι ξέρουμε, ότι τα έτοιμα γεύματα είναι πολύ επεξεργασμένα και περιέχουν ζάχαρη και περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται. Επίσης τα γεύματα αυτού του τύπου περιέχουν χαμηλότερης ποιότητας κρέας ή ψάρι.

ΓΡΑΝΙΤΕΣ

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο δροσιστικά εδέσματα, καλό θα ήταν όμως να τσεκάρετε τα συστατικά τους. Οι συσκευασμένες γρανίτες συνήθως περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα όπως φρουκτόζη και σιρόπι γλυκόζης, σταθεροποιητές και ίχνη αλλεργιογόνων (βλ. γάλα). Γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας γρανίτα από φρέσκα φρούτα ή χυμό; Εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share