Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σταμάτησε να τρώει ψωμί για ένα μήνα και χάρισε στο σώμα της κάτι μοναδικό!

Της άλλαξε τη ζωή

15 Ιουνίου 2020 08:13
Σταμάτησε να τρώει ψωμί για ένα μήνα και χάρισε στο σώμα της κάτι μοναδικό!

Το ψωμί είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι και καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Πόσο βλαβερό μπορεί να είναι όμως για την υγεία μας τελικά; Ωστόσο, δεν είναι μόνο η κατανάλωσή του σκέτο που μπορεί να μας βλάψει, δείτε εδώ πόσο επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός του με το λάδι. Τι θα συμβεί όμως στον οργανισμό σας αν βγάλετε το ψωμί από τη διατροφή σας;

Έλλειψη γεύσης: Το λευκό ψωμί δεν έχει γεύση. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν βελτιώνει τη γεύση.

Τοξικότητα: Για μεγαλύτερη παραγωγή και την προστασία από τρωκτικά και μύκητες, οι αγρότες κάνουν χρήση φυτοφαρμάκων, καθώς και χημικών ουσιών.

Δερματικά προβλήματα: Σε περίπτωση που ένα άτομο τρώει μόνο προϊόντα από αλεύρι, τότε θα αντιμετωπίσει δερματικά προβλήματα. Η ακμή προκαλείται από τη γλουτένη του ψωμιού. Παράλληλα, από τη γλουτένη προκαλούνται επίσης και εντερικές βλάβες.

Προβλήματα πέψης: Η γλουτένη προκαλεί διαφορετικά πεπτικά προβλήματα. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει ένα σημαντικό στοιχείο, τις φυτικές ίνες. Πέντε με έξι φέτες ψωμιού ολικής άλεσης ανά ημέρα παρέχουν σημαντικό αριθμό ινών για να τηρήσετε την καθημερινότητά σας. Σε περίπτωση που τηρήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, θα πρέπει να φάτε 14 μήλα, 21 καρότα, 25 ντομάτες ή περίπου 5 κιλά αγγούρια.

Πρόωρη γήρανση: Το λευκό ψωμί δεν περιέχει βιταμίνες στο σώμα μας για να παραμείνει υγιές. Έτσι, οι καταναλωτές των προϊόντων αλευριού τείνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά από ό,τι στην πραγματικότητα.

Συνδυάστε τα μπιφτέκια με μαύρο ψωμί - Σύμμαχος για την υγεία

Μπορεί να έχουμε αναφέρει πολλούς συνδυασμούς τροφίμων που βλάπτουν την υγεία, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τόσοι που μπορούν να την ενισχύσουν. Πώς μπορείτε να φάτε μπιφτέκια υγιεινά;

Ένας από αυτούς είναι και τα μπιφτέκια με μαύρο ψωμί, αφού μπορείτε να προσλάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Συνεπώς, αντί να τρώτε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, που μόνο κακό κάνουν, επιλέξτε αυτό τον υγιεινό τρόπο.

Συνοδεύεστε τα μπιφτέκια σας και τα κρεατικά σας με φυτικές ίνες που θα βρείτε στα φρέσκα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Με αυτόν το συνδυασμό θα μειώσετε την κακή χοληστερίνη.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share