Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σταματήστε να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα σουτζουκάκια σας - Να ο λόγος!

Προσοχή!

12 Ιουνίου 2020 08:02
Σταματήστε να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα σουτζουκάκια σας - Να ο λόγος!

Τα σουτζουκάκια είναι ένα φαγητό παραδοσιακό και πολύ αγαπημένο σε όλους καθώς είναι πεντανόστιμο και έχει άπειρους συνδυασμούς για συνοδευτικά. Οι παραλλαγές του είναι άπειρες, άλλες νοικοκυρές τα κάνουν πιο βαριά με μπαχαρικά όπως κανέλα ή γαρύφαλλο, άλλες τα τηγανίζουν, άλλες τα κάνουν στην κατσαρόλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πάντα θα χρησιμοποιηθεί κύμινο και φρέσκια ντομάτα. Μήπως όμως αυτή η κίνηση είναι λάθος;

Ναι, είναι ένα ακόμη λάθος που κάνουμε με τις ντομάτες και σίγουρα δεν είναι το πρώτο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να λιώνετε τις ντομάτες σας στο μίξερ. Γιατί είναι λάθος όμως να χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα σε ένα πιάτο που τόσα χρόνια τρώμε έτσι;

Οι τροφές με σίδηρο ακυρώνουν τα σπουδαία αντικαρκινικά οφέλη της ντομάτας όταν συνδυάζονται. Συνεπώς οποιοδήποτε κόκκινο κρέας δεν αποτελεί και τον καλύτερο συνδυασμό με φρέσκια ντομάτα. Καλύτερο θα ήταν λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα τυποποιημένο χυμό ντομάτας που θα χαρίσει και στο φαγητό σας μια πιο "δεμένη" υφή.

Αδειάζετε τις ντομάτες για τα γεμιστά σας με κουτάλι; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα γεμιστά είναι ένα αμιγώς καλοκαιρινό φαγητό μιας και αυτή την περίοδο ευδοκιμούν οι ντομάτες και οι πιπεριές. Αν μη τι άλλο, πέραν του ότι μιλάμε για ένα φαγητό γευστικότατο, είναι και ένα φαγητό με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, ακόμη και σε αυτό το φαγητό μπορούμε να κάνουμε το λάθος και να καταστρέψουμε τα θρεπτικά συστατικά του με μια απλή κίνηση. Και ποια είναι αυτή η κίνηση; Η χρήση του κουταλιού για να αδειάσουμε το εσωτερικό από τα λαχανικά μας.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε και "καταστρέφουμε" τις ντομάτες μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τις λιώνετε στο μίξερ. Γιατί όμως δεν πρέπει να αδειάζουμε τις ντομάτες με κουτάλι; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν υπολογίζουμε τη δύναμη που βάζουμε στο χέρι μας με αποτέλεσμα όχι απλά να αδειάζουμε την ντομάτα αλλά να "διαλύουμε" σχεδόν τη σάρκα της.

Η καλύτερη λύση που έχουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε το πάνω μέρος των λαχανικών μας με ένα μαχαίρι και να συνεχίσουμε με αυτό. Αν πάλι επιμένουμε να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι τότε οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λεπτεπίλεπτες και σχεδόν χωρίς καθόλου πίεση στο λαχανικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share