Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φάε σκόρδο και μέλι με άδειο στομάχι για 7 μέρες και δες τι θα συμβεί στο σώμα σου!

Θαυματουργό!

9 Ιουνίου 2020 18:50
Φάε σκόρδο και μέλι με άδειο στομάχι για 7 μέρες και δες τι θα συμβεί στο σώμα σου!

Παρά το γεγονός ότι το σκόρδο συχνά μαγειρεύεται μαζί με το φαγητό σαν μπαχαρικό, όταν το τρώτε ωμό μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια ισχυρή θεραπευτική τροφή. Όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς, το σκόρδο βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και του εμφράγματος, καθώς και αναστρέφει τα αποτελέσματα της αθηροσκλήρωσης. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα υγείας στο οποίο αποδεικνύεται θαυματουργό το σκόρδο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν κρατήσετε μια σκελίδα σκόρδο στο στόμα σας για λίγη ώρα.

Επίσης ωφελεί σε καθημερινά προβλήματα υγείας όπως η αλλεργική ρινίτιδα, η διάρροια, το κρύωμα και τη γρίπη, τα τσιμπήματα από τα παράσιτα και τις μυκητιάσεις. Όταν πρόκειται για κοινά προβλήματα υγείας, η συχνή κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της οστεοαθρίτιδας, του διαβήτη και της υπερτροφίας του προστάτη.

Οι σκελίδες του σκόρδου, επίσης, βοηθούν στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και και στην αποτοξίνωση του σώματος. Σε συνδυασμό με το τζίντζερ και το κρεμμύδι, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αποτοξίκωση από τη χημειοθεραπεία.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε Το Σκόρδο

Είναι προτιμότερο να τρώτε το σκόρδο ωμό, διότι το βασικό ενεργό συστατικό του, η αλισίνη, μετουσιώνεται από την υψηλή θερμότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνθλίψτε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες και αφήστε τες έτσι για 15 λεπτά πριν τις φάτε. Η σύνθλιψη του βολβού ενεργοποιεί μια χημική αντίδραση που κάνει την αλισίνη πιο βιοδιαθέσιμη.

Όσο για τον λόγο που θα πρέπει να το τρώτε με άδειο στομάχι, είναι αρκετά απλός: Όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο με φαγητό, είναι πιο δύσκολο για το πεπτικό σύστημα και το σώμα να επεξεργαστεί και να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο φαγητό.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξετε το ωμό σκόρδο στη διατροφή σας είναι να το ανακατέψετε με μέλι: Πάρτε 2-3 σκελίδες σκόρδο και κόψτε τες σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ανακατέψτε τες με μια κουταλιά μέλι. Φάτε αυτό το μείγμα κάθε μέρα και θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και υγεία όλη την εβδομάδα.

Πώς να Φτιάξετε Ένα Αντιγριπικό Με Σκόρδο!

Αρχικά, φορέστε γάντια, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα και προσπαθήστε να μην τρίβετε τα μάτια σας κατά την παρασκευή. Επίσης, μερικά από τα φυσικά έλαια που απελευθερώνονται μπορούν να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα ή κάψιμο.

Συστατικά

  • Μισό κρεμμύδι λευκό, χοντροκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι, χοντροκομμένες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας με χοντροκομμένα κομμάτια τζίντζερ
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Μηλόξυδο, οργανικά, αφιλτράριστο και ακατέργαστο

Οδηγίες

  • Πάρτε ένα βάζο χωρητικότητας 350ml έως 500ml και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι.
  • Προσθέστε μετά τα κομμάτια του σκόρδου.
  • Ακολούθως, τοποθετήστε τις κόκκινες πιπεριές τσίλι, μαζί με τους σπόρους τους. Στη συνέχεια, στρώστε προσεκτικά το ψιλοκομμένο τζίντζερ.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ στύψτε το λεμόνι και ρίξτε το χυμό του στο μείγμα.
  • Γεμίστε το βάζο με το μηλόξυδο, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό κενό στην κορυφή. Κλείστε καλά το βάζο σας και φυλάξτε το στο ράφι ή σε ένα ντουλάπι.

Όποτε έχετε πονόλαιμο ή είστε κρυωμένοι, αυτό το φυσικό αντιγριπικό θα είναι είναι έτοιμο για χρήση!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share