Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέντε σπιτικές θεραπείες με μέλι, που θα κάνουν το πρόσωπο και την επιδερμίδα σας να λάμψει

Δοκιμάστε τες όλες!

9 Ιουνίου 2020 17:17
Πέντε σπιτικές θεραπείες με μέλι, που θα κάνουν το πρόσωπο και την επιδερμίδα σας να λάμψει

Τα μυστικά ομορφιάς είναι κάτι που ορισμένες φορές είναι αρκετά δύσκολο να τα ανακαλύψουμε. Ειδικά αν δεν μας τα πει κάποιος. Το μέλι έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές σωτήριο σε θέματα ομορφιάς, τρανό παράδειγμα, η μάσκα με κανέλα και μέλι που είναι πιο αποτελεσματική ακόμη κι από μπότοξ.

Μπορεί να το απολαμβάνεις με το γιαούρτι σου ή να προσθέτεις μια μικρή ποσότητα στο τσάι σου για να μαλακώσει ο λαιμός, αλλά το μέλι δεν προορίζεται μόνο για να το γεύεσαι. Πρόκειται για ένα θαυματουργό συστατικό της φύσης με πολλαπλές χρήσεις και ευεργετικές ιδιότητες.

Σκέψου! Πόσα καλλυντικά και είδη περιποίησης έχεις στο νεσεσέρ σου, τα οποία έχουν ως βασικό συστατικό το μέλι; Το περίφημο αυτό νέκταρ περιέχει πάνω από 300 θρεπτικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη Β, το ασβέστιο και αντιοξειδωτικά και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει.

Το μέλι στην καθημερινότητα

Κάνε απολέπιση προσώπου. Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη, μισή κουταλιά χυμό λεμονιού και μισή κουταλιά κανέλα. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Άφησέ το για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε καλά. Ειδικά αν υποφέρεις από ακμή, θα δεις τρομερά αποτελέσματα.

Επουλώνει εγκαύματα. Σε περίπτωση που το καλοκαίρι ξεχάσεις να φύγεις από την παραλία και γίνεις κατακόκκινη από τον ήλιο, βάλε λίγο μέλι στο έγκαυμα και θα ανακουφιστείς άμεσα.

Ενυδατώνει βαθιά. Με την πλούσια σύνθεσή του, το μέλι ενυδατώνει το δέρμα του προσώπου και τονώνει τη φυσική λάμψη του, δίνοντας όψη υγείας.

Καθαρίζει τους πόρους. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση, πράγμα που σημαίνει ότι καθαρίζει τους πόρους του προσώπου και απομακρύνει τους ρύπους από την επιδερμίδα. Ρίξε στο πρόσωπό σου χλιαρό νερό, πρόσθεσε μικρή ποσότητα μελιού και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για μισό λεπτό. Στο τέλος, ξέβγαλε καλά.

Ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη. Βάλε στα χείλη σου μια μικρή ποσότητα μελιού πριν κοιμηθείς το βράδυ και μόλις ξυπνήσεις θα δεις ότι θα είναι πιο απαλά από ποτέ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share