Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απλώνει φύλλα λάχανου στα πόδια της και τα τυλίγει με διαφανή μεμβράνη - Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!

Απίθανο

7 Ιουνίου 2020 14:24
Απλώνει φύλλα λάχανου στα πόδια της και τα τυλίγει με διαφανή μεμβράνη - Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απλώνει φύλλα λάχανου στα πόδια της και τα τυλίγει με διαφανή μεμβράνη. Το αποτέλεσμα που θα δείτε είναι θαυματουργό. Επίσης, βάλτε σε μια λεκάνη φλούδες λεμονιού και γάλα και βουτήξτε μέσα τα πόδια σας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Το λάχανο γενικά είναι λαχανικό χαμηλών θερμίδων και υψηλής θρεπτικής αξίας, αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, καλίου και βιταμίνης Κ. Έχει ισχυρή δράση κατά του καρκίνου και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία του πρησμένου και μελανιασμένου δέρματος για αιώνες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανθοκυανίνες, και γλουταμίνη που παρέχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και το καθιστούν εξαιρετικά ωφέλιμο σε περιπτώσεις πόνου στις αρθρώσεις και την πρόληψη του καρκίνου. Η προσθήκη φύλλων λάχανου στη θεραπεία των αρθριτικών ασθενειών προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τη μορφή μιας κομπρέσας, και αυτός είναι ο τρόπος προετοιμασίας:

Υλικά:

  • Βιολογικό λάχανο (κατά προτίμηση κόκκινο)
  • Αλουμινόχαρτο
  • Πλάστη / μπουκάλι κρασί / σφυρί κρέατος
  • Γάζα ή επίδεσμο
  • Φούρνο

Οδηγίες:

  1. Αφαιρέστε ένα εξωτερικό φύλλο λάχανου και πλύντε το καλά. Στεγνώστε το και κόψτε το σκληρό στέλεχος. Τοποθετήστε το σε ένα πάγκο, και χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να πιέσετε το φύλλο ώστε να βγάλει το χυμό του.
  2. Τυλίξτε το λάχανο σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για μερικά λεπτά για να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το λάχανο πάνω στην επώδυνη περιοχή, καλύψτε με γάζα ή επίδεσμο και ανυψώστε την περιοχή.
  3. Αφήστε τη κομπρέσα με το λάχανο να δράσει για μια ώρα, τρεις φορές την ημέρα, κάθε φορά με ένα νέο φύλλο. Θα νιώσετε αισθητή βελτίωση την επόμενη μέρα! Αν θέλετε να εφαρμόσετε μια κρύα κομπρέσα, καταψύξτε το λάχανο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες (οι οποίες είναι χημικές ουσίες που ανακουφίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις και τη φλεγμονή). Τόσο το πράσινο όσο και το κόκκινο λάχανο είναι εξαιρετικά ευεργετικό στην περίπτωση έλκους.

Προσοχή: Ωστόσο, σημειώστε ότι υπάρχουν αλλεργίες στο λάχανο, ακόμα κι αν είναι σπάνιες, και μπορούν να προκαλέσουν οίδημα ή κνησμό, και έτσι αν βιώσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, αφαιρέστε τη κομπρέσα, και επισκεφθείτε άμεσα ένα γιατρό, αν ο ερεθισμός επιδεινώνεται.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share