Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Άπλωσε στην πλάτη της ροδέλες ντομάτας και σώθηκε από το βασανιστήριο του καλοκαιριού

Δοκιμάστε το!

6 Ιουνίου 2020 15:05
Άπλωσε στην πλάτη της ροδέλες ντομάτας και σώθηκε από το βασανιστήριο του καλοκαιριού
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Όλοι αγαπάμε τον ήλιο και είμαστε τυχεροί γιατί στην Ελλάδα κρατάει για πολύ καιρό κι έχουμε όλη την άνεση να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το παρακάνουμε και ξεχνιόμαστε με την ηλιοθεραπεία με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε από την παραλία κόκκινοι και με φριχτούς πόνους. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως η λύση σε κάποιο τέτοιου είδους έγκαυμα είναι το γιαούρτι, κι όμως υπάρχει μια ακόμη εξίσου δραστική λύση και κρύβεται στην ντομάτα.

Ναι, καλά ακούσατε, η ντομάτα για ακόμη μια φορά φαίνεται θαυματουργή σε θέματα υγείας και ομορφιάς, δείτε εδώ τι μπορεί να προσφέρει στα νύχια σας.

ντομάτα εγκαύματα

Η αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας είναι αυτή που θα σας ανακουφίσει από το ενοχλητικό και επώδυνο κάψιμο και θα κάνει το αντιαισθητικό κοκκίνισμα να απομακρυνθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα τέτοιου είδους πρόβλημα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο; Σταματήστε το αμέσως!

Οι ντομάτες αυτή την εποχή ευδοκιμούν ιδιαίτερα και τι καλύτερο όταν έξω οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη να φάμε μια δροσερή σαλάτα με ντομάτα. Μπορεί όλοι μας να θεωρούμε πως το κατάλληλο μέρος αποθήκευσης για τις ντομάτες είναι το ψυγείο αλλά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τους δικούς αυτή είναι μια λάθος συνήθεια που ακολουθούμε και "καταστρέφουμε" τις ντομάτες.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε σχετικά με τις ντομάτες, δείτε εδώ τι είναι αυτό που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση. Για ποιο λόγο όμως είναι λάθος κίνηση να βάλουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο;

ντομάτες ψυγείο

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ντομάτες όπως και μερικά ακόμη φρούτα και λαχανικά δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες κάτω των 12 βαθμών αφού έτσι αναστέλλονται τα ένζυμα που βοηθούν στην ανάπτυξη της γεύσης τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε το μανάβικο της γειτονιάς σας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τις ντομάτες που θα αγοράσετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share