Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Kόβετε τα λεμόνια και τα βάζετε στην κατάψυξη; Δείτε τι συμβαίνει!

Προσοχή

6 Ιουνίου 2020 12:04
Kόβετε τα λεμόνια και τα βάζετε στην κατάψυξη; Δείτε τι συμβαίνει!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κόβετε τα λεμόνια και να τα βάζετε στην κατάψυξη; Μα φυσικά, καλά κάνετε για να διατηρήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρουν. Παράλληλα, στύψτε 1 λεμόνι σε λίγο ελαιόλαδο και δεν σταματήσετε να το κάνετε για όλη σας τη ζωή

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει την υγεία από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στην φλούδα και όχι στην σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή. Συνεπώς κόψτε τα λεμόνια και βάλτε τα στην κατάψυξη έτσι θα τα απολαμβάνετε ολόκληρα.

Νερό με λεμόνι και άλλα 3 υλικά - Η κοιλιά σας θα αλλάξει σε 60 δευτερόλεπτα

Αυτό το ρόφημα με νερό, λεμόνι και ακόμα 3 υλικά έχει τρομερά αποτελέσματα και πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Θα δείτε την κοιλιά σας να αλλάζει στο λεπτό!

Πώς να μειώσετε την πρησμένη κοιλιά σε 60 δευτερόλεπτα, με αυτήν την απλή συνταγή. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε το μεγάλο μέγεθος της κοιλιάς σας, κι αυτό είναι το Sassy Water, αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κάποια σκληρή δίαιτα, σαν αυτή εδώ.

Ονομάστηκε έτσι από την εφευρέτη της Cynthia Sass, αυτή η συνταγή μετατρέπει το συνηθισμένο νερό σε ένα θαυματουργό ρόφημα που μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας.
Περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να βελτιώσετε την πέψη σας.

Το Sassy Water είναι ένα βασικό στοιχείο για το πρόγραμμα διατροφής

Βλέπετε, ενώ πίνοντας οκτώ ποτήρια νερό μπορεί να ικανοποιείται την απαίτηση του σώματός σας για ενυδάτωση, υπάρχουν μερικά πράγματα ομως που θα πρέπει να σας ανησυχούν, όπως: η ισορροπία των υγρών του σώματός σας (ηλεκτρολύτες) και η κατακράτηση των υγρών.

Τζίντζερ, αγγούρι, λεμόνι και δυόσμος μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Συστατικά

  • 2 λίτρα νερό (περίπου 8½ π.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα δυόσμου

Οδηγίες

  • Μην ξεφλουδίσετε τα λεμόνια
  • Αναμείξτε όλα τα συστατικά
  • Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα
  • Πιείτε το μείγμα κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, ξεκινώντας από το πρωί.

Το Λεμόνι και το λεμονόνερο είναι ιδανικό για τη διαδικασία απώλειας βάρους, δίαιτα κυτταρίτιδας και βοηθάει στην αποτελεσματική δίαιτα. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό και είναι μια αλκαλική τροφή η οποία παρέχει την κατάλληλη ισορροπία του ρΗ.

Το Αγγούρι είναι ένα θρεπτικό διουρητικό. Αυξάνει τη λειτουργία των νεφρών που καίει το λίπος μέσω των ούρων. Αυτή η λειτουργία έχει μια ουσιαστική σημασία για την αποτελεσματική υγιή απώλεια βάρους.

Το Τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά συστατικά σε αυτήν την συνταγή. Έχει μια υπέροχη μυρωδιά και γεύση, και μεταφέρει πολλά υγιή οφέλη. Επίσης είναι πολύ χρήσιμη στο να ηρεμεί τον γαστρεντερικό σωλήνα και είναι ένας δοκιμασμένος μαχητής του καρκίνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share