Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι - Όταν μάθετε το γιατί θα τρέξετε να το δοκιμάσετε

Απίθανο

6 Ιουνίου 2020 10:51
Βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι - Όταν μάθετε το γιατί θα τρέξετε να το δοκιμάσετε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Όλοι γνωρίζουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και του αγνού μελιού για την υγεία μας, ενώ και το πιπέρι έχει αποδειχτεί σε πλήθος ερευνών ότι συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο. Παράλληλα, δείτε εδώ τι συμβαίνει αν φάτε το πρωί σκόρδο με άδειο στομάχι.

Ένα δοκιμασμένο «γιατροσόφι» βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε: Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.

Πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας

Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης. Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος.

Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους.

Βάζει μια σκελίδα σκόρδου στο στόμα της και την κρατάει για λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι θαυματουργά

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του και χρησιμοποιείται από κουζίνες όλου του κόσμου. Αλλά οι αρχαίοι Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι ήξεραν πως το σκόρδο έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Πράγματι, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία ασθενειών όπως ο πονόδοντος. Το μαγικό συστατικό του ονομάζεται allicin και βρίσκεται στον κολλώδη χυμό του φυτού.

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να αντιμετωπίσετε έναν πονόδοντο, ενώ το σκόρδο κάνει καλό και στον πόνο στο αυτί.

Για πονόδοντο που έχει προκληθεί από μόλυνση, τρίψτε μισή σκελίδα σκόρδο πάνω του για 10 λεπτά για να μειωθεί η δυσφορία. Όταν ξεκινήσει ο πόνος, μασίστε προσεκτικά μία σκελίδα για να απελευθερωθούν οι χυμοί του. Μέσα σε 15 με 30 λεπτά ο πόνος θα έχει εξαφανιστεί.

Είναι μία τέλεια επείγουσα θεραπεία για τον πονόδοντο, ειδικά εάν σας τύχει το σαββατοκύριακο και οι οδοντίατροι είναι κλειστά. Αλλά να θυμάστε πως δεν πρόκειται για θεραπεία, απλά ένα επείγον μέτρο. Εάν ο πονόδοντος επιμείνει, πηγαίνετε άμεσα σε έναν γιατρό.

Εσείς γνωρίζατε αυτή την ιδιότητα του σκόρδου; Θα σας λύσει τα χέρια...

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share