Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εάν έχετε τα μακαρόνια στο ψυγείο πάνω από... κινδυνεύετε - Μεγάλη προσοχή!

Προσοχή

6 Ιουνίου 2020 08:51
Εάν έχετε τα μακαρόνια στο ψυγείο πάνω από... κινδυνεύετε - Μεγάλη προσοχή!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα σημαντικό λάθος κάνουν πολλοί που διατηρούν στο ψυγείο τους τα μακαρόνια που έχουν ετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες. Επιπλέον αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να ρίχνουμε τα μακαρόνια απευθείας σε ζεστό νερό από το βραστήρα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Βλέπετε, τα ζυμαρικά αλλοιώνονται ταχύτατα και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την διάρκεια των ημερών που μπορούμε να τα έχουμε στην συντήρηση.

Για τον λόγο αυτό, σε περίπτωση που έχουμε στο ψυγείο μας μερίδες από μακαρόνια που έχουμε ετοιμάσει θα πρέπει να τις καταναλώσουμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, μια και αν τα αφήσουμε παραπάνω υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Σταματήστε το αμέσως

Αν τρώτε μακαρόνια μαζί με κιμά, τότε σταματήστε το αμέσως. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που κάνει κακό στην υγεία σας, όπως συμβαίνει και με την κρέμα γάλακτος.

Κάποια τρόφιμα είναι καλό να μην καταναλώνονται μαζί, μιας και ο συνδυασμός τους μπορεί να καταλήξει μοιραίος, διότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ένα σωρό άλλες παρενέργειες στον οργανισμό. Για παρόμοιο λόγο, αξίζει επίσης να μιλήσουμε για τα ζυμαρικά με κιμά.

Οι σιελογόνες αδένες εκκρίνουν ένζυμα πτυλαλίνης και αμυλάσης, τα οποία καταστρέφουν τους αμυλούχους υδατάνθρακες (μακαρόνια) σε απλά σάκχαρα. Η κάλυψη πρωτεϊνικών προϊόντων (κρέας) με σάκχαρα δημιουργεί επικίνδυνες ενώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οπότε, καλό θα ήταν να τρώτε τα ζυμαρικά σας με κάτι άλλο.

4+1 λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια - Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια είναι ένα από το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς να μαγειρέψει στη ζωή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε 4+1 λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε. Επίσης, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός είναι «θάνατος» για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να αποφεύγεται.

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share