Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Δίνετε στα παιδιά σας ζαχαρούχο γάλα; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

5 Ιουνίου 2020 18:18
Δίνετε στα παιδιά σας ζαχαρούχο γάλα; Σταματήστε το αμέσως!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Μερικές φορές το να πιει ένα παιδί το γάλα του αποτελεί πραγματικό μαρτύριο για ένα γονιό γι' αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούν να βρουν πιο άμεσες και δραστικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές; Η προσθήκη σοκολάτας σε μορφή σκόνης, η συνοδεία από κάποιο μπισκότο ή κέικ και πολλές φορές η αντικατάστασή του με ζαχαρούχο γάλα. Κι όμως, μια τέτοια κίνηση μπορεί να βλάψει την υγεία του παιδιού σας.

Μια τέτοιου είδους κίνηση είναι τόσο λάθος που ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχε πιει καθόλου γάλα. Δεν αποκλείουμε σαν υλικό το ζαχαρούχο γάλα, αλλά θα ήταν καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε στη ζαχαροπλαστική σας μιας και χαρίζει μια υπέροχη γεύση και μια βελούδινη υφή στα γλυκά σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το γλυκό της γιαγιάς με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα.

ζαχαρούχο γάλα

Η κατανάλωση του σκέτο ή σε συχνά χρονικά διαστήματα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ζάχαρο ή διαβήτη μιας και η περιεκτικότητα του σε ζάχαρη είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα, η κατανάλωση του από μικρές ηλικίες είναι επικίνδυνη για την εμφάνιση παχυσαρκίας. Την επόμενη φορά λοιπόν που το παιδί σας θα αρνηθεί να πιει το γάλα του, τότε είναι καλύτερα να δεχτεί την άρνηση του παρά να καταφύγετε σε λύσεις βλαβερές για την υγεία του.

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες, ζαχαρούχο γάλα και άλλα 5 υλικά

Φτιάξτε ένα εύκολο και λαχταριστό σπιτικό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το αγγλικό γλυκό με την καραμελωμένη γέμιση από το ζαχαρούχο γάλα και τις μπανάνες. Αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα τη λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή για γλυκό με βασικό υλικό τις φρυγανιές.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη, ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.
  • Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share