Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες σας πριν τις φάτε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

5 Ιουνίου 2020 17:00
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες σας πριν τις φάτε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Οι ντομάτες είναι ότι πιο δροσιστικό για να βάλεις στην καλοκαιρινή σου σαλάτα και φυσικά αποτελεί ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αφαιρούν τη φλούδα τους πριν τις φάνε. Γιατί όμως μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι λάθος;

Είναι πολλά τα λάθη που κάνουμε σχετικά με τη χρήση και την κατανάλωση τροφών και πολλά από αυτά δεν γνωρίζουμε καν ότι είναι λάθος. Σχετικά με την ντομάτα για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να την κόβετε σε ροδέλες. Ένα ακόμη λάθος λοιπόν είναι και η αφαίρεση της φλούδας κι αυτό γιατί κατά αυτόν τον τρόπο τα θρεπτικά της συστατικά μειώνονται τουλάχιστον στο 50%.

Ντομάτα ξεφλούδισμα

Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες κρύβονται στη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών γι' αυτό και το να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Οι ντομάτες σε όλες τις μορφές, είτε φρέσκια, είτε σε χυμό, είτε σε πελτέ, είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται σε πάμπολλα φαγητά. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν κονσέρβες ντομάτας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις πετάξετε γιατί βάζετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί όμως; Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

ντομάτα κονσέρβα

Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share