Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 απαγορευμένες τροφές - Μην τις τρώτε όταν έχετε πυρετό

Δώστε βάση!

3 Ιουνίου 2020 07:30
5 απαγορευμένες τροφές - Μην τις τρώτε όταν έχετε πυρετό

Η ομάδα του Athensmagazine.gr θα σας "αποκαλύψει" σήμερα, 5 τροφές, τις οποίες και δεν πρέπει να τρώτε, όταν έχετε πυρετό. Ποιες είναι;

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, ωστόσο ο καιρός έχει τα δικά του θέματα, οπότε όπως είναι λογικό, οι αρρώστιες καραδοκούν. Έτσι, εμείς θα σας πούμε ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφύγετε σε περίπτωση που ανεβάσετε πυρετό.

Αν ξέρετε ποιες είναι αυτές οι τροφές, δείτε εδώ τα 10 "μολυσμένα" τρόφιμα που πρέπει να πετάξετε. Αν όχι διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα μακαρόνια και το ρύζι δεν είναι κακή ιδέα αν ο πυρετός συνδέεται με διάρροια ή ναυτία, όμως τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνήθως υψηλό γλυκαιμικό δείκτη κάτι που προκαλεί απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα και απότομη πτώση, η οποία θα σας κάνει να νιώθετε ακόμα πιο ληθαργικοί. Επίσης, οι απλοί υδατάνθρακες που υπάρχουν στα τρόφιμα αυτά συνδέονται με φλεγμονές, το τελευταίο που θέλετε αν το σώμα σας ήδη "παλεύει" για να απομακρύνει τον ιό.

Ζαχαρούχα ροφήματα και αναψυκτικά

Η ζάχαρη είναι επεξεργασμένος υδατάνθρακας, άρα σύμφωνα με τα παραπάνω η κατανάλωσή της δεν ενδείκνυται όταν έχετε πυρετό. Αποφύγετε λοιπόν αναψυκτικά με ζάχαρη, έτοιμους χυμούς, αθλητικά ροφήματα και αφήστε κατά μέρους εκείνη τη λαχταριστή σοκολάτα ή πάστα.

Ροφήματα με καφεΐνη

Η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, ιδιαίτερα αν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός. Αποφύγετε λοιπόν να καταναλώσετε διουρητικά όπως είναι ο καφές, τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αφήστε που δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε μετά.

Αλκοόλ

Είναι ξεκάθαρο, αλλά ας το κάνουμε ακόμα πιο λιανά: Το αλκοόλ πέρα από το γεγονός ότι εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει διουρητικές ιδιότητες άρα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση κατά τη διάρκεια μιας γρίπης/ίωσης.

Λιπαρά τρόφιμα

Τρόφιμα πλούσια σε "κακά" λιπαρά όπως το επεξεργασμένο κρέας, τα τηγανιτά και οτιδήποτε έχει τρανς λιπαρά (έτοιμες ζύμες, κέικ, κουλουράκια κ.α.) προκαλούν φλεγμονές και μειώνουν την… απόδοση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μέχρι να νιώσετε καλύτερα λοιπόν περιορίστε ή κόψτε την κατανάλωσή τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share